Comunitat Valenciana

Oltra sobre el centre de Sogorb: "Denuncien Conselleria per protegir els menors i no el presumpte abusador?

  • La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha qüestionat este divendres que la congregació de les Germanes Terciàries Caputxines que gestionen el centre de menors de Sogorb (Castelló) conega "el camí al jutjat" per a denunciar el seu departament però no per a denunciar el presumpte abusador sexual que tenien com a educador. "Si saben com es denuncien uns fets, m'haguera agradat que ho saberen per a denunciar el presumpte abusador sexual que tenien en el centre", ha destacat.
Mónica Oltra (arxiu)
Mónica Oltra (arxiu)
GENERALITAT
Mónica Oltra (arxiu)

Oltra s'ha manifestat en estos termes durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la decisió de la direcció del centre de Sogorb de denunciar-la a ella i a la Conselleria per les seues declaracions en relació a presumptes abusos sexuals a una menor resident per part d'un educador i pel propi trasllat dels xiquets a altres centres de la Comunitat.

"Pareix que la direcció del centre sí que coneixia el camí al jutjat", ha apuntat Oltra, qui ha lamentat que la congregació vaja a denunciar el seu departament "per protegir els xiquets" i no ho haja fet contra el "presumpte abusador sexual que tenien treballant en el centre". "Per què li van donar a triar entre denúncia o acomiadament quan en un cas així la dicotomia és denúncia i acomiadament?", ha plantejat la consellera, que en este sentit s'ha preguntat si van decidir proposar-li la denúncia o l'acomiadament "per a estalviar-se la indemnització".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento