Comunitat Valenciana

Ribó ressalta en l'ecuador del seu mandat "l'estabilitat" del seu govern i "l'eficàcia" de la gestió

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha ressaltat este divendres, en fer balanç dels seus dos primers anys de mandat, "l'estabilitat" de l'equip de govern que presidix i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú, així com "l'eficàcia" en la "bona" gestió que duu a terme.
Ribó al costat dels portaveus del seu equip de govern: Fuset, Gómez i Peris
Ribó al costat dels portaveus del seu equip de govern: Fuset, Gómez i Peris
Europa Press
Ribó al costat dels portaveus del seu equip de govern: Fuset, Gómez i Peris

Ribó ha assenyalat que la situació en l'executiu local i en l'Ajuntament és "molt positiva" i s'ha mostrat "orgullós" de "com s'estan traduint" els projectes plantejats pel seu executiu a través del "Pacte de la Nau".

El primer edil s'ha pronunciat d'esta manera després de la Junta de Govern Local, en declaracions als mitjans de comunicació per a fer balanç de l'ecuador del seu mandat. Joan Ribó ha comparegut al costat de la primera tinent d'alcalde i portaveu del PSPV-PSOE, Sandra Gómez; el segon tinent d'alcalde i portaveu de València en Comú, Jordi Peris, i el portaveu de Compromís, Pere Fuset.

L'alcalde ha asseverat que el seu és "un dels governs municipals més estables, per no dir el més estable, de les grans ciutats" espanyoles. Ha agregat que esta és una "constatació empírica" i ha afirmat que així "s'ha manifestat de manera evident en totes les votacions que s'han fet en el ple" al llarg dels dos primers anys de legislatura.

Joan Ribó ha valorat eixa "estabilitat" i ha dit que està al servici de "la gent". "Estem treballant per a la gent de València. Sabem que el que vol és tindre un govern que li done confiança i estabilitat i que tinga uns programes que treballe en positiu", ha apuntat, al mateix temps que ha declarat que es tenen "molt avançats els objectius marcats" a l'inici de la legislatura.

Igualment, el responsable municipal ha ressaltat "l'eficàcia" del seu executiu, especialment, "en la gestió econòmica". "Crec que açò està perfectament constatat també de forma empírica", ha dit, després del que ha apuntat que així es reflectix "en el tema del pagament a proveïdors i en els resultats pressupostaris".

"Estem satisfets de la gestió. Pensem que estem tenint una gestió bona. Deien que la dreta gestiona millor l'economia però vegen i comparen. Comparen la situació actual amb la que hi havia i vegen com s'ha gestionat i com s'està gestionant, així com el grau d'execució pressupostària i tota la situació" de l'Ajuntament de València, ha plantejat Ribó.

El primer edil ha considerat que en l'actualitat hi ha "una situació molt positiva" i ha indicat que els membres del govern local estan "orgullosos de com s'està fent" la gestió municipal i de "com s'està traduint els grans projectes que hem presentat com el Pacte de la Nau per a gestionar durant estos quatre anys".

"MOTOR ECONÒMIC"

Per la seua banda, Sandra Gómez ha manifestat que "tot i que encara queda molt treball per fer" els integrants de l'executiu que presidix Joan Ribó poden estar "satisfets" de "l'embranzida donada a l'Ajuntament com a motor econòmic". "Heretem un Ajuntament i una ciutat sense projecte i decaiguts. Nosaltres li estem donant un bon impuls des del punt de vista de dinamització econòmica amb una bona gestió d'àrees importants com el turisme" o "l'ocupació".

Respecte al turisme la representant del PSPV ha comentat que "tots els indicadors són positius" i ha afirmat que són més les persones que visiten València i que "gasten més" en els seus viatges, la qual cosa "genera riquesa i ocupació". Sobre este últim ha ressaltat que "encara que les xifres seguixen sent altes", "han descendit en 8.000 els aturats de la ciutat en els dos últims anys".

"Sabem que anem pel bon camí, també amb les polítiques d'inserció sociolaboral de les persones que més dificultats tenen i amb el projecte d'una ciutat oberta i innovadora que es relaciona amb el seu entorn i amb altres països i que aposta pel desenvolupament econòmic i innovador", ha exposat Gómez. En este punt ha citat projectes com el desenvolupament de la Marina de València.

L'edil ha considerat que la capital valenciana "ha passat de ser una ciutat referent de grans esdeveniments que no donaven cap tipus de rendibilitat a ser una ciutat exemple de dinamització econòmica sostenible", al mateix temps que ha subratllat "l'aposta indubtable" feta "per tots els barris de la ciutat" i "per a consolidar-la".

"COHESIÓ", "DIÀLEG" I "ACORD"

Sandra Gómez ha assenyalat que l'acció del govern local es realitza "des de la cohesió" i "amb el diàleg, el consens i la cerca sempre de punts en comú i d'acord". En este sentit, ha valorat el "tarannà" dels tres grups municipals que integren l'executiu municipal, "que busquen sempre el benefici dels valencians i deixen de costat els interessos de partit".

Pel seu costat, Jordi Peris, ha afirmat que l'actual govern local "de coalició" és "un valor en si mateix" pel treball conjunt dut a terme i "reflex de la pluralitat i la diversitat d'opcions polítiques" de la ciutat. "Som un govern plural, que dialoga, que arriba a acords i que resol les diferències a través d'estos mecanismes per a trobar les millors opcions per a la ciutadania. Pensa en la gent", ha exposat.

El regidor ha destacat "nous camins" empresos per este executiu "en àrees oblidades per l'anterior equip municipal com la transparència, la participació o el dret a la vivenda". "Són camins que no havien sigut explorats en este ajuntament i molts suposen canvis molt importants en la forma i dinàmica de treball", ha dit.

Peris ha considerat que açò ha contribuït a què el consistori "s'haja posat a treballar al servici de les demandes formulades pels ciutadans" i ha afirmat que representa "un canvi important" per a "introduir noves formes i cultures de treball", alhora que ha agraït la "col·laboració" i "l'esforç addicional" del personal municipal en estes tasques.

"REHABILITAR LA CIUTAT"

El portaveu de València en Comú ha agregat que "encara queda molt treball per fer" i "problemes per solucionar" en matèries com "l'emergència social" però ha ressaltat la voluntat d'actuar en eixa línia i "canviar la forma d'abordar les problemàtiques dels barris".

El portaveu de Compromís, per la seua banda, ha manifestat que el govern de Ribó treballa per "rehabilitar la ciutat" amb "prioritats molt clares" per a "invertir en les persones i en els barris". Pere Fuset ha instat a ser "exigents" per a respondre les demandes ciutadanes i ha valorat les actuacions en matèria social i contra "la corrupció".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento