Comunitat Valenciana

Educació augmenta l'oferta formativa de Formació Professional amb més de 1.000 places, 61 unitats i 400 docents

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat un augment de l'oferta formativa de Formació Professional amb la incorporació de més de 400 docents, 61 noves unitats i l'oferta de més de 1.000 noves places per a l'alumnat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
CORST VALENCIANES/I. CABALLER
Vicent Marzà en una imatge d'arxiu

El termini per a presentar sol·licituds romandrà obert entre el 25 de maig i el 6 de juny per a FP Bàsica i cicles de grau mitjà i superior. El termini per a sol·licitar Programes Formatius de Qualificació Bàsica s'obrirà de l'11 al 18 de juliol, i el de FP Bàsica de segona oportunitat entre l'1 i el 7 de setembre.

La Conselleria d'Educació ha iniciat este dijous el procés d'admissió de l'alumnat en els ensenyaments de Formació Professional Bàsica, de grau mitjà i de grau superior.

En concret, el termini per a presentar sol·licituds en els centres sostinguts amb fons públics romandrà obert entre el 25 de maig i el 6 de juny per a FP Bàsica i cicles de grau mitjà i superior. El termini per a sol·licitar Programes Formatius de Qualificació Bàsica s'obrirà de el 11 al 18 de juliol, i el de FP Bàsica de segona oportunitat entre l'1 i el 7 de setembre

En el curs 2017-2018 hi haurà un únic procés d'admissió en els ensenyaments de Formació Professional, a excepció de FP Bàsica, que tindrà un procés ordinari i un altre extraordinari, que serà el comprès entre el 12 i el 17 de juliol.

51 NOVES UNITATS DE CICLES FORMATIUS

Educació, incidint en la seua "aposta per la Formació Professional", també obri 61 noves unitats de cicles formatius, 28 en les comarques d'Alacant, 11 en les de Castelló i 22 en les de València. Estes 61 noves unitats suposen 1.075 places noves i més de 400 docents nous que s'incorporaran al sistema educatiu valencià.

Per nivells, estes unitats suposen 21 unitats noves de cicles formatius de grau superior, 17 de grau mitjà, 16 de FP Bàsica i 5 de FP Bàsica de segona oportunitat.

En les comarques d'Alacant s'implementaran 11 cicles de grau superior, 10 de grau mitjà i 6 de FP Bàsica. En les comarques de Castelló s'implementaran 5 cicles de grau superior, 2 de grau mitjà, 3 de FP Bàsica i 1 de FP Bàsica de segona oportunitat. I finalment en les comarques de València s'implementaran 5 cicles de grau superior, 5 de grau mitjà, 7 de FP Bàsica i 5 de FP Bàsica de segona oportunitat.

Del total de les 1.075 noves places que es crearan el pròxim curs, 510 corresponen a Alacant, 200 a Castelló i365 a València.

Cal destacar que s'implantarà per primera vegada en la ciutat d'Alacant el cicle formatiu Energies renovables, que a Castelló per primera vegada es podran estudiar els cicles d'Artista Faller i Construcció d'Escenografia a Benicarló, i el cicle de Promoció d'Igualtat de Gènere a Castelló de la Plana, i que en les comarques de

València s'experimenta per primera vegada l'oferta parcial de mòduls de diversos cicles combinats (Impressió Gràfica més Manteniment Electromecànic) per a adaptar la formació a les demandes de l'empresariat de la comarca, al CIPFP Luis Suñer d'Alzira.

Este augment de noves places també repercutirà en un augment de la plantilla de professorat de FP, que aprofundix en la línies de "recuperació de les places retallades durant els anys de govern del Partit Popular", han indicat en el comunicat.

Així, la previsió d'augment del professorat per al curs 2017-2018 és de més de 400 docents. Este augment es concreta en més de 200 places per al creixement vegetatiu dels cicles del curs passat, quasi 20 per al creixement vegetatiu de la FP Bàsica del curs passat, quasi 40 per a nous desdoblegues i més de 150 per a les noves implantacions.

Com a principal novetat del procés d'admissió, destaca que l'assignació de vacants sobrants després del procediment únic d'admissió de FP de grau mitjà i superior, i després del procediment extraordinari de la FP Bàsica, es realitzarà en dos fases. Es tracta d'esta manera de realitzar "una millor gestió de les vacants sobrants, que no han sigut adjudicades en el procés ordinari, amb la finalitat de realitzar un repartiment més eficient", han destacat.

La sol·licitud s'omplirà via telemàtica a través de l'espai http://www.ceice.gva.es/web/admision-alumnado que estarà disponible durant el termini de presentació de sol·licituds publicades. No obstant açò, la presentació de la sol·licitud haurà de realitzar-se en el centre triat per l'alumne com a primera opció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento