La direcció del Centre de Menors de Sogorb estudia mesures judicials contra Oltra per un atac a l'honor

  • El Centre de Menors de Sogorb (Castelló), gestionat per les Germanes Terciàries Caputxines, està valorant la possibilitat d'adoptar mesures judicials per la intervenció de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Política Inclusives, Mónica Oltra, qui ha acusat este dimecres la direcció de no haver denunciat un suposat cas d'abusos sexuals per part d'un educador cap a una menor, un fet investigat per un jutjat des de setembre de 2016.

Des del centre de menors han informat a Europa Press que la majoria de les manifestacions d'Oltra en la seua intervenció "no són certes" i consideren que suposen un "atac" a l'honor i a la veritat del centre i de la congregació.

D'acord amb la direcció del centre, un treballador va ser acomiadat per un comportament "inadequat", segons les regles del centre, encara que han declinat especificar més detalls.

D'altra banda, el síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha rebut este dimecres en la seu de la Sindicatura a la superiora provincial de les Germanes Terciàries Caputxines, Inmaculada Sancho, i a la coordinadora dels centres de menors d'esta congregació en tota Espanya, Regina del Peral.

En l'escrit de queixa presentant davant el defensor del poble valencià, davant el tancament del centre de Sogorb, les Terciàries Caputxines lamenten les conseqüències de la mesura sobre els 18 menors fins fa poc allí acollits, que "han sigut traslladats, sense previ avís, a altres centres situats en altres localitats però que seguixen havent de viatjar diàriament a Sogorb per a acudir als seus respectius centres educatius o centre de salut" i també sobre els propis treballadors i titulars del centre "la professionalitat del qual s'està qüestionant".

Després de registrar la queixa presentada, el Síndic donarà curs a la mateixa seguint amb el procediment habitual de la institució.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento