Comunitat Valenciana

El PSPV mostra el seu desacord amb l'arxiu de la causa del metro perquè haurien de practicar-se "totes les proves"

  • La diputada socialista Ana Barceló ha assegurat que encara que no entra mai a valorar decisions judicials, en el cas de la investigació de l'accident de metro ocorregut a València en 2006 no està d'acord amb l'arxiu perquè "haurien de practicar-se totes les proves que demanen les parts" i "resoldre's bé la qüestió".

Així s'ha pronunciat en els passadissos del parlament valencià després de la decisió de la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, d'arxivar novament la investigació oberta per l'accident de la Línia 1 de Metrovalencia, ocorregut el 3 de juny de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, en descartar que existisquen responsables penals.

Barceló ha indicat que, com és habitual, accepten la decisió, però no la compartixen, i tenen la mirada posada en el recurs de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Julio (AVM3J) perquè es reòbriga.

Ha recordat que en la comissió parlamentària sobre el sinistre va determinar 13 responsables polítics de la gestió de l'accident "abans, durant i després", independentment que la justícia trobe o no responsabilitats penals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento