Comunitat Valenciana

El jutjat arxiva la investigació per l'accident de metro en descartar responsables penals

  • El tren circulava a 80 quilòmetres per hora en un tram amb velocitat limitada a 40.
  • Segons el TSJCV, els pèrits descarten fallades en els frens, el vagó i en les vies.
  • En l'accident van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.
Desé aniversari de l'accident de Metrovalencia
Desé aniversari de l'accident de Metrovalencia
GVA
Desé aniversari de l'accident de Metrovalencia

El Jutjat d'Instrucció número 21 de València ha arxivat la investigació per l'accident de la Línia 1 de Metrovalencia, ocorregut el 3 de juny de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, en descartar que existisquen responsables penals.

La jutgessa considera que no ha quedat acreditat que l'accident, -que va esdevindre en descarrilar el tren en la revolta prèvia a l'estació de Jesús, quan circulava a 80 quilòmetres per hora en un tram amb velocitat limitada a 40-, es produïra per una fallada en el vagó o en la via, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de València en un comunicat.

Segons el TSJCV, els pèrits descarten fallades en els frens, el vagó i en les vies; la unitat sinistrada no va tindre cap avaria en els frens i els experts rebutgen que existisca relació entre l'accident de 2006 i els descarrilaments ocorreguts diversos anys abans. Així mateix, la magistrada instructora no aprecia cap vinculació entre el sinistre i la formació i capacitació del maquinista mort.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento