Comunitat Valenciana

Puig demana "treballar amb lleialtat" després de la victòria de Pedro Sánchez en el PSOE

  • El president ha admés que la diferència entre Susana Díaz i de Sánchez quant a suports ha sigut "major de la qual podia esperar".
  • Ara demana "treballar des de la lleialtat" per a implantar polítiques progressistes a Espanya i insta a tots a fer "examen de consciència".
  • Pedro Sánchez ha guanyat les Primàries del PSOE a la Comunitat Valenciana, amb el 63,07% dels suports de la militància socialista.
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació
Europa Press
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha felicitat Pedro Sánchez per la seua victòria "inapel·lable" en les primàries del PSOE celebrades este diumenge i ha demanat, després dels resultats, "treballar des de la lleialtat" per a implantar polítiques progressistes a Espanya, al mateix temps que ha instat a tots a fer "examen de consciència" i s'ha declarat "conscient dels molts errors que hem pogut cometre".

Puig, que ha fet estes declaracions als mitjans en les Corts Valencianes, ha instat a "mirar cap a davant" i a treballar "des de la lleialtat per a implantar en un futur les polítiques progressistes que des de fa dos anys ja s'estan fent a la Comunitat i a ajudar a què es reoriente la política d'Espanya, amb un sistema de finançament just i una mirada a l'Espanya diversa".

El 'president', que també ha felicitat els militants per ser un "partit viu" i estar "compromesos amb la societat", ha admés que la diferència entre la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, a favor de la qual es va posicionar, i de Sánchez quant a suports ha sigut "major de la qual podia esperar" però ha incidit que és "decisió dels militants". "Vaig prendre partit perquè calia prendre partit, però ara Pedro Sánchez és el secretari general de tots els militants", ha dit.

Puig, que havia donat suport en el procés a Susana Díaz en considerar que era la "millor garantia per als valencians", va enviar este diumenge un missatge a Sánchez per Whatsapp per a felicitar-lo per la seua victòria, segons han assenyalat fonts del PSPV a Europa Press.

Pedro Sánchez ha guanyat les Primàries del PSOE a la Comunitat Valenciana, amb el 63,07% dels suports de la militància socialista, enfront del 28,22% obtingut per Susana Díaz i el 8,71% de Patxi López, amb el 97,49% del vot escrutat.

Puig va depositar el seu vot en la seua agrupació de Morella (Castelló), on es va mostrar "orgullós" del "procés democràtic, obert i transparent" dut a terme per a l'elecció del nou secretari general i va augurar un PSOE, a partir d'este dilluns, "unit que treballarà incansablement perquè a Espanya hi haja un projecte alternatiu i potent a les polítiques de la dreta i de Rajoy".

Per la seua banda, el diputat valencià en el Congrés José Luis Ábalos, de la candidatura de Sánchez, a través del seu compte de Twitter ha dit: "Solament puc dir gràcies, companys i companyes, orgullós de ser militant socialista".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento