Comunitat Valenciana

Detinguts dos homes per contractar servicis telefònics amb documents d'identitat robats

  • La Policia Nacional ha detingut dos homes espanyols de 23 i 37 anys per suposadament contractar "multitud" de servicis de telefonia amb documents d'identitat robats. Als presumptes autors dels fets se'ls atribuïxen els delictes d'estafa i falsedat documental. De moment s'ha identificat a 24 perjudicats, encara que la xifra pot augmentar. El benefici econòmic obtingut ascendix a 5.613 euros.
Un agent davant la documentació intervinguda
Un agent davant la documentació intervinguda
CNP
Un agent davant la documentació intervinguda

Segons ha informat la Comissaria provincial, la investigació es va iniciar fa un any després de rebre informació sobre una persona, que es podria estar dedicant a contractar de manera fraudulenta línies de telefonia, fixa i mòbil.

Els agents van identificar l'home i van comprovar que contractava de manera fraudulenta línies de telefonia mòbil i fixa, internet i televisió digital, així com adquiria diferents dispositius electrònics associats a estos servicis, com telèfons mòbils i fixos, mòdems, tauletes, ordinadors portàtils i televisions.

Per a la contractació dels servicis, l'autor utilitzava documents d'identitat procedents de robatoris, furts i extraviaments als titulars dels quals posava com a contractants.

El presumpte autor dels fets va arribar a crear un total de 52 associacions de diferent índole a nom, tant dels titulars dels documents d'identitat robats com de persones que, a canvi de terminals de telefonia d'alta gamma, es prestaven voluntàriament per a açò.

En altres ocasions, suposadament va realitzar contractacions a nom d'associacions i empreses reals ja constituïdes, les dades de les quals obtenia a través de diferents pàgines web.

Per a domiciliar els servicis contractats i les compres associades, el responsable obtenia els comptes bancaris a través de servicis "en línia" de diferents entitats bancàries, també a nom de les mateixes persones que utilitzava per a la constitució de les associacions.

Els agents el van detindre dijous passat en Alacant per un delicte d'estafa i falsedat documental. Es van practicar dos escorcolls domiciliaris a Alacant, on els agents van intervindre tres televisors, telèfons mòbils, tauletes, dos ordinadors, multitud de mòdems, DNI, permisos de conduir, targetes SIP de diferents persones, nombrosa documentació relacionada amb la constitució d'associacions i contractacions telefòniques i un segell de la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana, sostret en eixe organisme.

BENEFICI DE 5.600 EUROS

Fruit dels servicis contractats de manera fraudulenta amb les diferents companyies, el presumpte autor va obtindre un benefici econòmic que ascendix a 5.613 euros. S'han identificat 24 perjudicats per estos fets, si bé, estes dades poden veure's augmentades, ja que els agents continuen investigant la informació intervinguda dels registres.

Finalment, els agents van detindre una altra persona per col·laborar en la constitució de cinc societats al nom de les quals van contractar diferents servicis i van adquirir diversos terminals de telefonia. L'operació ha sigut duta a terme per agents de la Comissaria de Districte Nord de la Policia Nacional d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento