All i pebre del xaxo

L’Aurora té una parada petiteta, però molt concorreguda.
L’Aurora té una parada petiteta, però molt concorreguda.
L’Aurora té una parada petiteta, però molt concorreguda.
L’Aurora té una parada petiteta, però molt concorreguda. Des de fa 24 anys ven cada dia producte fresc del mar al mercat de Provençals.

De família amb tradició peixatera –el seu avi Xaxo era un pescador de la Barceloneta–, l’Aurora va començar a conèixer el món del mercat de ben petita ajudant a la parada de peix que regentaven els seus pares al mercat de Sant Martí. Ja més gran, el  pare li va oferir una parada a Provençals i, tot i que també veia un futur treballant amb nens, va acceptar. Ara assegura que està «encantada».

Malgrat la tardició familiar, la paradista mai s’ha sentit obligada a continuar al mercat. Són tres germanes i només ella a Provençals i una altra germana a Sant Martí s’han quedat darrera el taulell. «Cadascú ha fet el que volia», remarca.

Es per això que tampoc li preocupa que les seves filles, de 15 i 20 anys, continuïn la nissaga. «És més, els hi aconsello que estudiïn... És una feina molt dura». Malgrat tot, no es queixa. Té un treball que troba «divertit» i mai li ha faltat feina, tot i que reconeix que no en té tanta com a l’època dels pares.

El mercat on fa més de 20 anys que treballa l’Aurora necessitaria una reforma: «està una mica descuidat». A més, cada cop és més habitual veure parades amb la persiana baixada. Un fet que Serrat atribueix a què « paguem molts impostos i si no tens una venda molt forta no ho pots mantenir», conclou.

Ingredients w 1kg de rap  w 3 patates w 1 ceba w 3 cullerades d’oli w 1cullerada de pebre dolç, all, pa torrat, 1/2 bitxo i sal per la picada.

elaboració w Tallar les patates i la ceba i bullir durant 10 minutsw Afegir el peix i coure fins que les patates estiguin fetes w Reservar el brou w Fer la picada amb un morter i afegir un got de brou i  2 cullarades de farina w En una cassola amb oli, sofregir la picada, afegir el peix, les patates i una mica de brou.

Ingredients

1kg de rap  w 3 patates w 1 ceba w 3 cullerades d’oli w 1cullerada de pebre dolç, all, pa torrat, 1/2 bitxo i sal per la picada.

Elaboració

Tallar les patates i la ceba i bullir durant 10 minutsw Afegir el peix i coure fins que les patates estiguin fetes w Reservar el brou w Fer la picada amb un morter i afegir un got de brou i  2 cullarades de farina w En una cassola amb oli, sofregir la picada, afegir el peix, les patates i una mica de brou.

Propera entrega: carn a la barceloneta

... i totes les anteriors, a www.20minutos.es

Mostrar comentarios

Códigos Descuento