València obri la convocatòria per a sol·licitar el xec escolar per al curs 2017-2018
València obri la convocatòria per a sol·licitar el xec escolar per al curs 2017-2018 EUROPA PRESS

Des d’este divendres 19 de maig i fins el pròxim 7 de juny els veïns de València poden sol·licitar les ajudes a l’escolarització infantil, d’edats compreses entre els 0 i els 6 anys. La convocatòria del xec escolar es va publicar este dijous en el BOP i les sol·licituts ja estan disponibles en la pàgina web de l’Ajuntment de València, en les Juntes de Districte i en els registres muncipals. També es pot consultar en l’adreça electrònica les bases de la convocatòria i la documentació que cal adjuntar.

Xec Escolar és un sistema d'ajudes econòmiques a l'escolarització infantil destinades a sufragar les despeses d'ensenyança dels menors empadronats en el municipi de València que reunisquen les condicions que les bases reguladores. Este sistema intenta contribuir així a la importància decisiva d’esta etapa escolar en la compensació de desigualtats en educació.

Per al curs escolar 2017-2018 l'import màxim mensual del xec escolar serà de 90 € i per un període màxim de 10 mensualitat I exclusivament en concepte d'ensenyança. No es subvencionarà les despeses derivades d'activitats extraescolars, menjador, horaris especials, llibres, material escolar o matrícules.

Tampoc es poden acollir a estes ajudes els menors escolaritzats en centres públics o amb concert educatiu ple, pel fet que en estos casos ja està garantida la gratuïtat de l’ensenyament. La dotació pressupostària destinada a esta convocatòria  és  de 3.020.000 €. L’ any passat la partida es va incrementar en un milió d’euros i enguany es manté.

Consulta aquí más noticias de València.