Comunitat Valenciana

Investiguen una dona per la mort del seu cavall per inanició a Xixona

  • La Guàrdia Civil investiga una dona de 26 anys per la mort del seu cavall per inanició en la localitat alacantina de Xixona. Els agents van tindre coneixement que els veïns van tractar de socórrer l'animal, traslladant la seua situació a la Fundación Raúl Mérida, que no va poder fer res en oposar-se la propietària de l'equí.
El cavall mort en la finca
El cavall mort en la finca
GUARDIA CIVIL
El cavall mort en la finca

A la dona se li atribuïx un delicte de maltractament animal amb resultat de mort, tant pel cavall com per un gos, que s'hauria escapat de la finca i havia sigut atropellat en una carretera propera. La dona es va portar el cos al seu terreny per a enterrar-lo encara que no va arribar a fer-ho. Els agents li han obert expedient per 10 sancions administratives relacionades amb els fets.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, els agents del Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil van iniciar la investigació per la forta olor que emanaven d'una finca. Allí, van observar des d'un dels punts del tancat el que pareixia un cavall, que es trobava immòbil en el sòl, i aparentment mort.

Després de prendre declaració a diversos veïns del lloc, van aconseguir esbrinar la identitat de la propietària i responsable de l'animal. En entrar en la finca, van poder observar que el cavall, que estava mort, tenia "evidents signes de falta d'higiene i alimentació", per la qual cosa els agents van decidir estendre acta, després de ser certificat per la Tècnic Veterinària de l'Oficina Comarcal Agrària la falta presumible de cures de l'animal i la seua posterior mort, que es podria haver produït uns cinc dies abans.

Malgrat que la propietària insistia en les seues declaracions que acudia diàriament a proporcionar menjar i cura a l'animal, els "senyals evidents" de "deixadesa" de la finca i "l'extrema primor" de l'animal, així com les declaracions dels veïns, apunten a què l'equí "hauria mort d'inanició".

Durant la inspecció, els agents van descobrir el cos sense vida d'un gos, de la raça Doberman, que pel que sembla hauria escapat de la finca i havia sigut atropellat en una carretera propera. L'atropellament, que s'havia produït un dia abans, va ser comunicat per agents de la Policia Local a la propietària, que va traslladar el cos a la finca per a enterrar-ho, sense arribar a fer-ho.

Segons reflectix la investigació, la dona havia contractat el lloguer d'una màquina excavadora per a enterrar el cos del cavall, quan la llei actual exigix la incineració del cadàver, per la qual cosa l'equip del Seprona va haver de realitzar gestions per a la retirada de l'equí per una empresa autoritzada.

Els veïns van tractar de socórrer l'animal, posant-ho en coneixement de la Fundación Raúl Mérida, que no va poder fer res en oposar-se la propietària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento