Comunitat Valenciana

El Consell destina 6 milions a ajudes al foment del valencià, un 20% més que en 2016

  • Estan dirigides a mitjans de comunicació; ajuntaments, mancomunitats i entitats locals; associacions i entitats sense ànim de lucre, i al sector editorial.
  • S'incrementen les corresponents als mitjans de comunicació, que augmenten en 550.000 euros, i es recuperen les adscrites a la traducció literària multilingüe.
  • Segons el director general de Política Lingüística, el Consell "mostra el seu ferm compromís amb la conservació, protecció i promoció del patrimoni cultural valencià".
Vicent Marzà i Rubén Trenzano en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà i Rubén Trenzano en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Vicent Marzà i Rubén Trenzano en una imatge d'arxiu

La Conselleria d'Educació, Cultura, Investigació i Esport ha publicat les convocatòries de quatre subvencions adscrites a la promoció de l'ús del valencià, per un import total de 6 milions d'euros. Es tracta de les ajudes dirigides a mitjans de comunicació; ajuntaments, mancomunitats i entitats locals; associacions i entitats sense ànim de lucre, i al sector editorial. L'import global per a les quatre convocatòries s'incrementa en un 20% pel que fa a les de l'exercici 2016.

Les subvencions que major increment experimenten són les corresponents als mitjans de comunicació, que augmenten en 550.000 euros. A més, la Conselleria d'Educació recupera la convocatòria d'ajudes adscrites a la traducció literària multilingüe, que estarà dotada amb 100.000 euros.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, destaca que amb estes convocatòries, publicades este divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Vaenciana (DOGV), el Govern del Botànic "mostra el seu ferm compromís amb la conservació, protecció i promoció del patrimoni cultural valencià i, conseqüentment, amb el foment de totes les activitats conduents a fer present el valencià en tots els àmbits d'ús social i públic".

En concret, les subvencions per al foment del valencià adscrites a mitjans de comunicació comptaran amb un total de 2.850.000 euros, és a dir, un 24% més que en la passada convocatòria.

Traducció literària multilingüe

Les noves ajudes per a la traducció literària multilingüe tenen per objecte tant la difusió de l'obra creada en valencià i traduïda a altres llengües, com la introducció en el mercat editorial d'obres creades en altres llengües però incorporades a la nostra cultura mitjançant l'oportuna traducció al valencià. El seu import global serà de 100.000 euros.

D'altra banda, s'han convocat les subvencions per al foment del valencià per a institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa, així com per a les persones jurídiques públiques i privades, com associacions professionals, sindicals, empresarials i fundacions, entre altres. Esta línia estarà dotada de 1.940.000 euros, la qual cosa suposa un increment del 14% pel que fa a l'anterior convocatòria, i té com a principal objectiu donar suport a la tasca que realitzen estes entitats per a mantindre i donar a conéixer la llengua i cultura valencianes.

Finalment, la convocatòria de les subvencions destinades a ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors del territori valencià i del Carxe per a programes i activitats de promoció de l'ús oficial i social del valencià. L'import total ascendeix a 1.114.673 euros, la qual cosa suposa un increment de l'11,4% pel que fa a l'any passat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento