Crespo (PP) es defèn: "Mai m'han donat targetes, mai he anat a Romania ni he enxufat ningú"

Crespo (PP) es defèn: "Mai m'han donat targetes, mai he anat a Romania ni he enxufat ningú"

Crespo (PP) es defèn: "Mai m'han donat targetes, mai he anat a Romania ni he enxufat ningú"
Crespo (PP) es defèn: "Mai m'han donat targetes, mai he anat a Romania ni he enxufat ningú" (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)

Enrique Crespo, expresident del consell d'administració d'Emarsa, exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises (PP), ha insistit en la seua innocència en el saqueig de la depuradora de Pinedo i ha repetit davant el tribunal jutjador que "mai" li han donat targetes bancàries per a extraure diners irregulars dels llots; que "mai" ha anat a Romania ni tampoc ha 'enxufat' ningú, malgrat que, segons la seua versió, altres expresidents ho feien. Enfront de la seua versió, diversos acusats apunten que es va beneficiar del frau.

Crespo, qui s'enfronta a 14 anys de presó per un delicte de prevaricació en concurs amb un delicte de falsedat i un delicte de malversació de cabals, s'ha manifestat en estos termes durant la seua declaració -continua la que va prestar ahir- en el juí per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un suposat desfalc de més de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo (València).

L'investigat ha tornat a lamentar la falta de finançament en l'empresa pública i ha al·ludit a un "dèficit estructural" a causa que solament es contemplaven 30 llocs de treball quan en Emarsa hi havia uns 100. "No hi ha cap empresa que puga aguantar això", ha manifestat.

Sobre este tema, ha lamentat que "cada president que arribava a Emarsa anava posant a més persones. El PSPV, el Partit Comunista... Així fins que esta empresa política sumara 100 operaris i jo no podia fer front a això". Però si escau ha especificat que no va "enxufar" ningú.

"El secretari -de la mercantil- em va dir que històricament cada president havia estat ficant entre 15 i 20 persones. Es col·locava gent cada vegada que arribava un president nou", ha asseverat.

Esta situació la va traslladar a l'exconseller de Medi ambient José Ramón García Antón -ja mort- i este li va comentar, segons ha manifestat, que no s'havia de donar més finançament a l'empresa: "Es negava a pagar llocs que entenia que eren polítics i que certs polítics havien posat ací. Va demanar que es tragueren", ha dit.

Per este motiu, va traslladar estes converses a l'exgerent de l'entitat Esteban Cuesta i li va comentar que com no acomiadara gent, "açò no anava a poder acabar". "Jo li dic que faça el que crega convenient, però no li done ordres d'acomiadament perquè no sé quants ha d'acomiadar ni res d'això", ha exposat.

A l'acusat se li ha preguntat també si existix alguna persona més que puga corroborar la versió que va oferir ahir que Cuesta va ser "recomanat" tant per García Antón com per l'aleshores delegat del Consell en la província de València Fernando Coquillat, tots dos morts, i ha respost: "No. I sent que estiguen així perquè m'haguera agradat que vingueren ací a declarar el que em van dir".

Quant a l'assumpte dels regals sufragats per Emarsa, Crespo ha reconegut que encarregava a Cuesta regals per a un llistat de persones que no estaven relacionades amb la planta però que entenia que eren "compromisos". "Com a president de la planta encarregava regals nadalencs que s'enviaven a persones conegudes, rellevants. Era per la meua tasca de representació", ha asseverat.

VIATGES, HOTELS, TARGETES

Crespo ha manifestat, a preguntes de la seua defensa, que "mai" li han donat targetes bancàries d'Emarsa -l'exgerent Esteban Cuesta i un exalt càrrec d'Epsar, Ignacio Bernácer, van oferir una versió contrària- ni ha sigut beneficiari d'elles; així com tampoc ha participat en cap trama per a estafar amb els llots: "Absolutament no", ha postil·lat.

Tampoc ha vist "en la seua vida" l'empresari escapolit Jorge Ignacio Roca, ni José Luis Sena -també empresari processat-. Respecte als viatges, ha negat que l'empresa publica li pagara res. "L'únic viatge que m'ha pagat Emarsa ha sigut a l'Expo de Saragossa, amb altres membres del consell d'administració", ha dit. "Però no he anat mai ni a París, ni a Sudamèrica ni a Romania".

L'exvicepresident de la Diputació de València ha negat així mateix que Emarsa li pagara allotjaments en hotels ni menjars que no estigueren relacionades amb el seu càrrec. Quant a diferents ingressos en efectiu que figuren en els seus comptes entre els anys 2004 a 2007, ha insistit que es devien a regals del seu exsogre i "solien fer-se a l'estiu i en la data del meu aniversari", ha assenyalat.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/3041076/0/crespo-pp-es-def-n-mai-mhan-donat-targetes-mai-he-anat-romania-ni-he-enxufat-ningu/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios