Comunitat Valenciana

El Govern apunta que la subestació de Patraix continuarà per ser "necessària" per a la qualitat de subministrament

  • El Govern central considera que "la continuïtat de la subestació elèctrica de Patraix (València) és necessària per a mantindre la qualitat i seguretat de subministrament en la zona", per la qual cosa de moment no es planteja el seu trasllat fora del casc urbà, tal com reivindiquen diversos col·lectius veïnals de la zona.
Subestació elèctrica de Patraix
Subestació elèctrica de Patraix
COMISIÓN PRO-TRASLADO
Subestació elèctrica de Patraix

Així consta en una resposta escrita al diputat d'EUPV en el Congrés Ricardo Sixto, qui ha criticat en un comunicat la "nul·la voluntat i incapacitat" de les diferents administracions implicades en el trasllat de la subestació elèctrica de Patraix.

Sixto, que esta vesprada assistirà a una concentració a les portes d'esta instal·lació per a recordar el desé aniversari de l'explosió que es va produir en la mateixa i reclamar la seua ubicació fora del casc urbà, ha anunciat que a l'abril el Govern central va respondre una bateria de preguntes plantejades per EUPV després de les informacions en les quals s'apuntava al fet que el seu trasllat no es produiria fins el 2022.

"Resulta molt esclarecedor -ha apuntat Sixto- que en la pròpia resposta l'Executiu del PP afirme que la continuïtat de la subestació de Patraix és necessària per a mantindre la qualitat i seguretat de subministrament en la zona i que, addicionalment, el desenvolupament de la xarxa de 220 kV a l'entorn de València cabdal és necessari a causa de la saturació de la xarxa de distribució i l'elevada demanda observada i prevista en la zona".

Ha explicat a més que en dit escrit s'indica que no s'han rebut per part de la Comunitat ni d'altres agents al·legacions ni sol·licituds al trasllat de la subestació de Patraix, ni en la fase de proposta inicial ni posteriorment en les al·legacions rebudes a l'Informe de Sostenibilitat Ambiental.

Davant esta resposta, el diputat s'ha preguntat "a què estan jugant les diferents administracions implicades" i "com és possible que es permeta que una subestació elèctrica d'estes característiques seguisca funcionant quan manca de llicència municipal i compta amb una sentència a favor de 7 de gener de 2015 del TSJCV".

PETICIÓ DE COMPAREIXENÇA

El diputat d'EUPV en el Congrés ha recordat que el passat mes de setembre va registrar una sol·licitud de compareixença en la Comissió d'Indústria, Energia i Turisme del president de Xarxa Elèctrica Espanyola per a explicar els motius pels quals s'ajorna el trasllat de la subestació elèctrica de Patraix en eliminar-se la nova estació soterrada de la planificació d'instal·lacions elèctriques.

"Huit mesos després encara estem en espera i molt ens temem que no es produïsca la mateixa i evitar deixar en evidència la nefasta gestió del Govern central", ha manifestat el parlamentari.

"PERPETUAR EN EL TEMPS"

Per la seua banda, la coordinadora d'EUPV a València, Rosa Albert, ha assenyalat que la sentència de 2015 "hauria de posar el punt i final a la subestació elèctrica de Patraix complint així les reivindicacions que al llarg d'una dècada els veïns i la Plataforma pel Tancament han vingut reclamant i, no obstant açò, la qual cosa es pretén fer ara és perpetuar-la en el temps", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento