Comunitat Valenciana

Un total de 18 Premis Nobel formaran part dels jurats 2017 dels Premis Rei Jaume I

  • Aquest any opten als guardons un total de 220 candidats, experts en diferents camps de treball.
  • S’estrenaran com a jurats enguany els Nobel Bernard Lucas Feringa (Química en 2016), Serge Haroche (Física en 2012) i Stefan Hell (Química en 2014).
  • Els seus sis guardons, de 100.000 euros cadascun, medalla d'or i diploma els converteix en un dels millor remunerats del país.
Entrega de la pasada edición de los Premios Rey Jaime I
Entrega de la pasada edición de los Premios Rey Jaime I
CASA REAL
Entrega de la pasada edición de los Premios Rey Jaime I

Els pròxims dies 5 i 6 de juny se celebrarà a València la reunió de jurats per a deliberar qui seran els guardonats amb els Premis Rei Jaume I 2017. Enguany, el jurat estarà format per prop de 80 persones, de les quals 18 són Premis Nobel.

Els jurats triaran entre les candidatures a cadascun dels guanyadors per a les sis categories: Investigació Bàsica, Economia, Medicina Clínica, Protecció del Medi ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor. Enguany opten als guardons 220 candidats, experts en els diferents camps de treball, segons ha informat l'organització dels guardons en un comunicat. 

Dividits en especialitats, en total estaran a València cinc Premis Nobel de Medicina, vuit Nobel de Química, tres de Física i dues d'Economia. Enguany destaca la presència per primera vegada en els premis millor remunerats d'Espanya de tres guardonats amb el Nobel, que s'estrenaran com a jurats en les deliberacions: Bernard Lucas Feringa (Premi Nobel de Química en 2016), Serge Haroche (Premi Nobel de Física en 2012) i Stefan Hell (Premi Nobel de Química en 2014). 

A més, també es comptarà amb la presència dels principals empresaris del país com ja és habitual tots els anys en el jurat de l'Emprenedor. Els Premis Rei Jaume I estan dedicats a la promoció de la Ciència, la Investigació i el Emprenedoria a Espanya, i "una de les seues característiques més destacades és l'excel·lència dels seus jurats". 

Els seus sis guardons, de 100.000 euros cadascun, medalla d'or i diploma els converteix en un dels millor remunerats del país. Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l'import del premi a la investigació a Espanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento