Estudiants valencians guanyen un premi per crear excusats que identifiquen malalties
Estudiants valencians guanyen un premi per crear excusats que identifiquen malalties PHOTOGRAPHER: MARINA GOMEZ VAZ

Un equip d'estudiants de 4t d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) del col·legi CEU Sant Pablo de València ha guanyat el primer premi en la seua categoria en el I Junior CEU Emprèn, pel seu projecte 'ALYA: Excusats Mèdics', un excusat amb uns analitzadors incorporats per a la identificació de malalties.

En la primera edició d'aquest concurs nacional d’empreniment, que s'ha celebrat a Madrid, han participat 29 equips i 135 alumnes de col·legis CEU de tota Espanya, segons ha informat la institució en un comunicat. 

Per a València també ha anat a parar un dels accèssits, també en la categoria de tercer i quart d'ESO, pel projecte 'Doggy connect', una aplicació de cerca d'animals. Des del CEU destaquen el nivell dels projectes d’empreniment social i empresarial presentats, que van des d'una eina de primers auxilis fins a una maleta-coixí, una taula de tallar interactiva o un projector d'imatges per a persones amb mobilitat reduïda, entre molts uns altres. 

El I Junior CEU Emprèn ha comptat amb un jurat compost pel mánager de Bluecell Espanya-Colòmbia-Mèxic-Portugal, Ángel Sopeña, i el director de comunicació de YPD, Manuel Morales, a més de dues 'business angel' que abrigallaran als projectes guanyadors, l'inversor i fundador d’Icon Group, Carlos Deu; i el director executiu de Vitamina K i president de Seuoyas, Rafael Garrido. 

En les seues paraules de benvinguda, el director de l'Àrea de Col·legis de CEU, Luis Martínez-Abarca, va explicar que I Junior Emprèn "compleix tres objectius: que els aprenentatges siguen realment significatius; que tots els nostres projectes es dirigisquen al ben comú, i el més important: crear punts de trobada per al talent".

Consulta aquí más noticias de València.