Comunitat Valenciana

Port Mediterrani adapta el seu disseny a les exigències de l'Ajuntament de Paterna

  • Es convertirà en el primer centre d'oci d'Europa catalogat com Smart, segons informa la promotora del parc comercial, Intu.
  • L'objectiu del projecte és afavorir una economia digital més accessible i plural que faça de les Tics un factor clau en el futur creixement urbà de la ciutat".
  • Serà un espai pre-connectat compatible amb els sistemes Tic que inclou sistemes intel·ligents d'eficiència energètica i servicis digitals d'informació al ciutadà.
Intu adapta el disseny de Port Mediterrani al Pla Actua
Intu adapta el disseny de Port Mediterrani al Pla Actua
PUERTO MEDITERRÁNEO
Intu adapta el disseny de Port Mediterrani al Pla Actua

La promotora de Port Mediterrani, Intu, està treballant en l'adequació del projecte a les directrius de desenvolupament urbà que l'Ajuntament de Paterna ha plasmat en el seu 'Pla Actua'. Per a açò, hi haurà una nova dotació de tecnologies de la informació i comunicació que convertiran el centre d'Oci en el primer d'Europa catalogat com 'Smart', segons ha informat la mercantil a Europa Press.

En este sentit, Port Mediterrani serà un espai pre-connectat compatible amb els sistemes Tic que va a posar en marxa l'Ajuntament de Paterna i que inclou tant sistemes intel·ligents d'eficiència energètica com servicis digitals d'informació al ciutadà. Així, en qüestió de mobilitat, Intu participarà de la posada en marxa d'un control intel·ligent de la mobilitat, la implantació de semàfors intel·ligents, punts de recàrrega de vehicles elèctrics i l'impuls d'un servici de vehicles compartits, entre altres mesures.

En relació amb l'eficiència energètica, l'espai comptarà amb innovadors sistemes d'automatització i optimització d'energia; panells solars integrats; telecontrol de la xarxa de sanejament; telegestió de l'enllumenat i il·luminació intel·ligent adaptada a les condicions de llum natural. Al mateix temps, disposarà de moderns sistemes de monitoratge de la qualitat de l'aire i de reciclatge de residus.

A més, destaquen que els ciutadans gaudiran de noves ferramentes d'accés a la informació i de participació pública en "una clara aposta per fer de les noves tecnologies un factor de millora de la qualitat de vida a Paterna".

D'esta manera, la millora de l'alfabetització digital; la innovació en la gestió de servicis; la creació de l'App Smart Paterna i l'impuls de la col·laboració pública i privada són els eixos de treball compartits tant per l'administració local com per la promotora amb l'objectiu "d'afavorir una economia digital més accessible i plural que faça de les Tics un factor clau en el futur creixement urbà de la ciutat".

De fet, apunten que Intu ha integrat en el nou disseny tecnologia d'última generació per a fer de Paterna "un espai urbà còmode, eficient i sostenible, optimitzant recursos i simplificant processos, amb la finalitat de convertir el municipi en un espai de convivència amb les infraestructures més capdavanteres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento