Comunitat Valenciana

Ciutadans proposa una reforma de l'Estatut d'Autonomia valencià per a suprimir els aforaments

  • "Esta figura manca de sentit hui en dia i si es vol combatre la corrupció, no es poden permetre privilegis polítics", assegura la portaveu, Mari Carmen Sánchez.
  • Per a aconseguir-ho, ha registrat una Proposició de Llei per a la reforma parcial de l'Estatut d'Autonomia, per a modificar l'article 23.3 i eliminar l'article 31.
  • Reclama el suport de la resta de partits i destaca que "és el moment d'obrir el debat i veure quins partits aposten per la regeneració i quins no".
Mari Carmen Sánchez (CS)
Mari Carmen Sánchez (CS)
SMAYLO&CIA
Mari Carmen Sánchez (CS)

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes proposa una reforma de l'Estatut d'Autonomia encaminada a "la supressió dels aforaments per a la classe política" perquè "esta figura manca de sentit hui en dia i si es vol combatre la corrupció, no es poden permetre privilegis polítics". "Eliminar els aforaments és fonamental per a fer un pas més en la regeneració política", explica la portaveu de Cs en la cambra autonòmica, Mari Carmen Sánchez, que ha oferit una roda de premsa al costat del portaveu adjunt, Juan Còrdova.

La síndica de Ciutadans ha concretat que la seua formació ha registrat una Proposició de Llei per a la reforma parcial de l'Estatut d'Autonomia, per a modificar l'article 23.3 i eliminar l'article 31, detalla Cs a través d'un comunicat. "Si hi ha una cosa que preocupa a la societat valenciana és la corrupció, i si volem combatre la corrupció, no podem permetre privilegis", ha subratllat la portaveu parlamentària de Cs, al mateix temps que ha considerat que "per a eliminar privilegis, és fonamental eliminar els aforaments".

En este sentit, ha assenyalat que "esta figura va nàixer en un moment en el qual calia garantir que els càrrecs electes i els membres de l'Executiu tingueren garantit el seu dret a la llibertat d'expressió", però, segons ha manifestat, "hui este dret està garantit i la figura de l'aforat manca de sentit, ja que els jutjats ordinaris són absolutament imparcials". A més, ha lamentat que "molts partits han utilitzat esta figura com a estratègia política per a evitar l'obertura de juís orals o fins i tot per a dilatar processos judicials".

Mari Carmen Sánchez ha reclamat el suport de la resta de grups polítics i ha destacat que "és el moment d'obrir el debat i veure quins partits aposten per la regeneració i quins no".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento