Comunitat Valenciana

Desmantellat un grup que assaltava a narcotraficants per a robar-los droga i diners

  • Des del passat 4 de maig, s'han dut a terme cinc registres domiciliaris, dos d'ells en les localitats de Paterna i Torís, on es va confiscar abundant material.
  • S'organitzaven per a localitzar i investigar potencials víctimes, també dedicades al tràfic de drogues, a fi de convertir-les en el seu objectiu.
  • En la vivenda d'un dels considerats presumptes capitosts es va trobar un complet zoo privat amb espècies exòtiques.
Armes intervingudes en l'operació
Armes intervingudes en l'operació
EUROPA PRESS
Armes intervingudes en l'operació

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, al costat de funcionaris de l'Agència Tributària, han detingut onze persones acusades de pertànyer a un grup que assaltava amb armes de foc a narcotraficants per a robar-los droga i diners. En l'operació, realitzada conjuntament per Policia Nacional, Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, s'han dut a terme cinc registres domiciliaris en els quals s'ha intervingut un quilo i mig de cocaïna, 25 quilos d'haixix, cinc pistoles del calibre 9mm, una carabina del calibre 22, una escopeta retallada, gran quantitat de munició i deu turismes d'alta gamma, a més de desmantellar un cultiu hidropònic de marihuana.

La investigació es va iniciar després de detectar la presència d'una organització criminal, situada en les províncies de Pontevedra i València, dedicada al tràfic de drogues. Les indagacions realitzades pels agents els van permetre esbrinar que els membres de l'entramat suposadament s'organitzaven per a localitzar i investigar potencials víctimes, també dedicades al tràfic de drogues, a fi de convertir-les en el seu objectiu i apropiar-se d'importants partides de substàncies estupefaents, així com de diners en efectiu.

Seguiments durant mesos

Els agents també van comprovar que diversos membres del grup es van mudar a la localitat de Torís (València), lloc on van localitzar una possible víctima, un presumpte narcotraficant reclamat per l'Audiència Nacional que s'enfrontava a una pena de 14 anys de presó per diversos delictes contra la salut pública i que va ser seguit durant mesos.

Els desplaçats a València, experts en la comissió d'este tipus de delictes, van establir vigilàncies entorn del seu objectiu per a concretar la seua manera de vida, per al que van utilitzar càmeres de videoenregistrament, sistemes electrònics i dispositius de localització GPS.

Els investigadors, coneixedors de les activitats delictives de la banda i del "imminent" assalt que anaven a cometre contra el seu objectiu, van establir de manera coordinada un dispositiu a fi de protegir la vida de la víctima doncs, segons les seues informacions, els membres de l'entramat pretenien cometre el robatori "sense deixar cap tipus de rastre".

El passat 4 de maig es van dur a terme les primeres detencions després d'interceptar, quasi de manera simultània, dos vehicles els conductors dels quals venien d'ocultar tres pistoles amb gran quantitat de munició i diverses rèpliques de plaques d'identificació de Policia Nacional i Guàrdia Civil en un zulo d'una zona rural de València.

L'endemà es va continuar amb l'operació amb altres nou detencions i cinc entrades i escorcolls en les localitats de Paterna i Torís (València), Carrascosa de l'Haro (Conca), i Ponteareas (Pontevedra). En les vivendes registrades els agents es van confiscar d'un quilo i mig de cocaïna, 25 quilos d'haixix, 5 pistoles del calibre 9 mil·límetres parabellum, una carabina del calibre 22, una escopeta de canons retallats i gran quantitat de munició.

A més, tenien sprays de defensa personal, jupetins antibala, dispositius GPS, deu turismes d'alta gamma, una motocicleta i 150.000 euros, part d'ells ocults en zulos. A més del narco assenyalat com a objectiu, altres dos detinguts, membres de l'organització desmantellada, tenien en vigor reclamacions judicials de l'Audiència Nacional per narcotràfic.

Tirs a la Guàrdia Civil

En entrar en el xalet situat en la localitat de Torís, un dels arrestats -el traficant víctima potencial del grup d'assaltants- va disparar als agents de la Guàrdia Civil des de l'interior de la seua vivenda quan es disposaven a accedir al domicili per a efectuar el seu escorcoll i procedir a la seua detenció. L'ara detingut va aconseguir donar a un d'ells en un cama amb un projectil i a altres dos amb resquills d'altres bales. Els tres van haver de ser traslladats i assistits immediatament a un centre sanitari.

Segons els investigadors, els arrestats portaven un "elevat nivell de vida", tant és així, que en la vivenda d'un dels considerats presumptes capitosts es va trobar un complet zoo privat amb espècies exòtiques. Àguiles, falcons, mussols reals, guacamayos i fins i tot una serp pitó, eren alguns dels animals protegits adquirits per l'organització.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento