Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alacant aprova definitivament els comptes per a enguany per 249 milions d'euros

  • L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat definitivament el pressupost per al
El ple d'Alacant, en una imatge d'arxiu
El ple d'Alacant, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
El ple d'Alacant, en una imatge d'arxiu

2017 dotat amb 246 milions d'euros, 249 consolidats, amb els 14 vots a favor de l'equip de Govern, les dos abstencions dels no adscrits i els 12 en contra de PP i Ciudadanos. El ple, en sessió extraordinària i amb eixe únic punt, s'ha celebrat este divendres. El PP ha comptat amb un vot menys per la no assistència de la regidora María Ángeles Goitía.

La regidora d'Hisenda, la socialista Sofia Morales, ha defés els comptes i ha exposat que no s'estan executant inversions sostenibles "perquè depenen del pressupost de Madrid". En eixe sentit, ha criticat que l'Executiu central, en no haver aprovat els seus pressupostos, està impedint "una transaccional que permet que el romanent de Tresoreria s'utilitze en inversions sostenibles".

"Així que mire vosté, -en referència al portaveu del PP, Luis Barcala-portem dos o tres mesos d'endarreriment, o quatre o cinc els que vosté vullga, perquè a Madrid no han sigut capaços d'aprovar el pressupost", ha al·legat.

A més, ha tirat en cara a Barcala que no faça "crítiques constructives" i sí que "s'obstine a traure el cap sobre la base d'insultar als altres", "de trencar" i de "disrumpir". Així mateix, ha argumentat que "esta ciutat té 320.000 habitants que han patit 20 anys del seu govern. Pense que en estos dos anys, ja hi ha molta gent que ho està notant".

En eixe mateix sentit s'ha expressat el portaveu municipal i de Compromís, Natxo Bellido, al voltant del pla d'ajust que "limita inversions" fins el 2022 i que "lliga les mans" sobre una "responsabilitat que no és nostra". I ha acusat el PP de "no ser digne representant de la ciutadania alacantina" per no recolzar els comptes.

Davant açò, Luis Barcala ha raonat que el ple era per a aprovar els pressupostos del 2017 de la ciutat i, no obstant això, "no posen una sola raó de pes amb la qual defendre els seus pressupostos". "Qui no és capaç de defendre els seus pressupostos no pot demanar-li als altres que creuen amb els ulls tancats".

Al seu torn, la portaveu de Ciudadanos, Yaneth Giraldo, ha sostingut que seria de "irresponsables" i "incoherents" avalar uns comptes que "no es responen a la majoria social d'Alacant". "Eixa majoria que entén que vostés no són els gestors que vostés van dir ser", ha seguit.

ÚLTIM PRESSUPOST

El líder de Guanyar Alacant i vicealcalde, Miguel Ángel Pavón, ha anunciat que es començarà a treballar en el pressupost de 2018 que, segons ha dit, "serà l'últim pressupost del mandat si en 2019, any electoral, es prorroga el de 2018".

"Ja ens hem posat a treballar perquè abans del 30 de juny, les diferents regidories traslladem a Hisenda les nostres previsions per a un primer esborrany per al 2018. Treballar, treballar i treballar serà el triple lema d'este equip de Govern en el que resta de legislatura", ha continuat.

Finalment, l'edil de no adscrita, Nerea Belmonte, que s'ha abstingut, ha animat els membres de l'equip de Govern a "tornar a treballar junts" i que estos pressupostos "representen una nova oportunitat per a la unitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento