Comunitat Valenciana

El PP abandona el ple de les Corts Valencianes després de les acusacions de corrupció de Ferri

  • El síndic de Compromís ha retret que els populars es vestisquen amb camisa blanca mentre que quan governen posen "lladres refinats".
  • En el debat previ, Marzà ha recriminat que entre els 'populars' hi ha els qui no compleixen dos manaments, els de no robaràs i no mentiràs.
  • El diputat del PP Luis Santamaria ha respost que "sense educació és molt difícil dirigir la Conselleria d'Educació".
Los diputados populares muestran carteles a favor de la libertad educativa
Los diputados populares muestran carteles a favor de la libertad educativa
PP CORTS
Los diputados populares muestran carteles a favor de la libertad educativa

Els diputats del PP en les Corts han abandonat este dijous l'hemicicle després que el portaveu de Compromís, Fran Ferri, haja apuntat al començament de la seua intervenció com de "curiós" que és que vestisquen amb camisa blanca -els 'populars' han acudit així en suport a la 'marea blanca' en defensa de l'educació concertada- quan estan en l'oposició, mentre que quan governen posen "lladres refinats" ('ladrones de guante blanco'). Després d'eixa afirmació els parlamentaris han deixat els seus escons i han eixit als passadissos.

Prèviament, el grup popular ha mantingut un tens debat amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, a compte dels concerts suprimits en Batxillerat, quan en un moment de la seua resposta este ha recordat als representants del PP que encara que pareix que solament este partit defén els catòlics, en l'altra bancada també hi ha catòlics que "compleixen amb els seus manaments" mentre que entre els 'populars' hi ha els qui no compleixen dos, els de no robaràs i no mentiràs, ha dit.

La portaveu del grup popular, Isabel Bonig, ha demanat la paraula per al·lusions i ha assenyalat que entre ells hi ha persones creients i no creients, i gent que compleix els manaments o no, però "esta síndica i este grup ni roba ni menteix". "Potser qui ho fa són vostés o els seus socis", ha conclòs.

Marzà ha demanat, també per al·lusions, poder respondre, i ho ha fet assegurant que "alguns s'han de vestir de blanc per a blanquejar la seua corrupció", davant el que Bonig ha protestat, incidint que "mai un membre del govern s'ha comportat així" i cridant-li "radical" ja amb el micròfon tancat.

El diputat del PP Luis Santamaría ha agregat dirigint-se al conseller: "Sense educació és molt difícil dirigir la Conselleria d'Educació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento