Comunitat Valenciana

Els '7 de l'AVE' neguen que llançaren pedres i agrediren un policia en la manifestació de 2013

  • Els processats pels successos ocorreguts durant la manifestació a Alacant al juny de 2013 contra la corrupció i la inauguració de la línia d'Alta Velocitat -a la qual va acudir l'aleshores príncep Felip i altres autoritats-, han negat que llançaren pedres i agrediren un agent de Policia durant la protesta. De fet, han culpat este agent dels incidents, ja que segons han manifestat, va ser ell qui es va eixir de la línia policial, es va tornar "boig" i va començar a pegar els manifestants per l'esquena.
Concentració pels 7 de l'AVE
Concentració pels 7 de l'AVE
EUROPA PRESS
Concentració pels 7 de l'AVE

Així ho han declarat en el juí celebrat este dimecres en el jutjat penal número 2 d'Alacant, que té previst continuar demà. Tots els acusats han reconegut haver estat en el lloc de la concentració, encara que alguns s'han negat a contestar sobre la seua participació en els fets mentre que uns altres ho han negat.

Als processats, coneguts popularment com els '7 de l'AVE', se'ls imputen diversos delictes de desordes públics, atemptat, danys i lesions. Se'ls acusa de bloquejar amb pedres l'eixida de l'aparcament de l'Estació de Renfe d'Alacant i d'apedregar els agents.

El fiscal demana per a ells penes que van des dels 20 mesos als quatre anys i 10 mesos de presó, i afig multes de 1.800 euros. A més, sol·licita per part de tres dels processaments una indemnització conjunta de 522,60 euros pels danys causats en un vehicle policial i una altra indemnització de 3.600 euros a quatre dels jutjats per les lesions causades a un agent de Policia.

Dels set processats, entre els quals hi ha un dirigent de CCOO, sis s'han negat a contestar les preguntes de l'acusació particular i altre ha exercit el seu dret a no contestar cap pregunta.

D'esta manera, varis dels acusats han relatat que ni tan sols es trobaven en la zona des d'on es van llançar pedres i que van ser agredits per un policia per l'esquena quan estaven subjectant una pancarta. Preguntats per si es reconeixien en les imatges, alguns s'han negat a contestar i uns altres han al·legat que intentaven protegir-se de l'agressió policial.

Així mateix, han afirmat que no se'ls va identificar en el moment, sinó que va ser tres dies després quan se'ls va detindre, després de reconéixer-los per les gravacions i fotografies dels incidents. En alguns casos, han destacat que van rebre amenaces i han postil·lat que es tracta d'un cas de "llistes negres" per ser representants de l'activisme alacantí.

AGENT AGREDIT

Per la seua banda, l'inspector que coordinava l'operatiu i que suposadament va ser objecte d'una agressió pels manifestants va haver d'estar 45 dies de baixa.

L'agent ha testificat que després d'haver desbloquejat en un primer moment l'aparcament perquè isqueren els cotxes oficials de l'Estació, diversos acusats arengaren els manifestants per a tornar a tallar eixe accés després de l'eixida dels dos primers vehicles.

Per açò, van anar a parlar amb els manifestants perquè desistiren d'esta actitud i va ser aleshores quan la van emprendre a pedrades i colps. L'agent ha identificat alguns dels processats com a causants dels disturbis.

Els acusats han presentat la consignació econòmica de forma solidària, encara que el jutge ha instat els advocats a precisar si és per a la indemnització al policia o com a atenuant en cas de condemna per responsabilitat civil.

Els encausats han comptat amb el suport d'una quinzena de persones que s'ha concentrat a les portes dels jutjats de Benalúa per a demanar la seua absolució.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento