Comunitat Valenciana

El jutjat concedix dos permisos de quatre dies a l'exsubsecretari de Solidaritat, condemnat pel cas Cooperació

  • El jutjat de Vigilància Penitenciària número u de València ha concedit dos permisos penitenciaris de quatre dies cadascun a l'exsubsecretari de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania, Alexandre Catalá, condemnat a quatre anys i mig de presó pel cas Cooperació.

El jutge estima així la queixa formulada pel pres contra la denegació del permís per part de la Junta de Tractament i considera que l'intern reunix tots els requisits per a la concessió de l'eixida de la presó, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La Fiscalia de Vigilància Penitenciària va informar en contra de la concessió del permís. No obstant açò, el jutge explica en la seua resolució que Catalá ha complit "àmpliament" la primera quarta part de la condemna pel delicte de falsedat documental, i que "ni l'activitat delictiva ni la pena imposada són objectivament greus, en ser inferiors a cinc anys de presó".

A més, afig que aprecia un risc baix de trencament del permís i que "consta de forma indubtable la seua primarietat delictiva i ingrés voluntari a la presó, el seu acompliment més que correcte de la seua destinació i obligacions i l'entorn sociofamiliar i laboral de referència, adequat per a la seua reinserció".

Vigilància Penitenciària 1 va rebutjar recentment la petició de permís de l'exconseller d'Immigració i Ciutadania, Rafael Blasco, condemnat en el cas Cooperació a una pena de sis anys i mig.

El jutge va reconéixer el compliment de la quarta part de la condemna per part de Blasco, però va advertir que, en el cas de l'exconseller, "existixen diversos factors que desaconsellen el permís per la complexa activitat delictiva" i la "indubtable repercussió social" de la condemna per diversos delictes de malversació de cabals públics, prevaricació administrativa i falsedat, comesos quan era responsable d'Immigració i Ciutadania.

El magistrat va puntualitzar que no considerava que existira un greuge comparatiu per a Blasco respecte a altres condemnats, i va recordar que l'exconseller pres està investigat en dos procediments pendents de juí, les peces separades dos i tres del cas Cooperació.

Per la seua banda, el Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de València, va concedir, a petició de la Fiscalia Anticorrupció, sengles permisos a altres dos condemnats en este cas de corrupció: Agustina Sanjuan i César Augusto Tauroni. En el cas de Sanjuan, exsecretària general de la Conselleria, que complix una pena de sis anys de presó, el jutjat li va atorgar dos permisos de dos dies.

El jutge considera que en Sanjuan concorren els requisits necessaris ja que ha complit la quarta part de la condemna i "observa bona conducta, compta amb suport familiar i participa en activitats en el centre". Segons consta en la interlocutòria, la gravetat del delicte pel qual va ser condemnada no justifica la denegació del permís.

El jutjat de Vigilància Penitenciària número 5, que havia suspès els permisos concedits en 2016 a Tauroni després que la presó li obrira dos expedients disciplinaris per falta greu, va alçar el passat mes de març la suspensió a petició d'Anticorrupció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento