Comunitat Valenciana

Cinc detinguts per dos assalts a punta de pistola a restaurants d'Alacant i Sax

  • La Guàrdia Civil i la Policia Nacional d'Alacant han detingut quatre homes i una dona que presumptament van executar dos robatoris a punta de pistola i amb ganivets en establiments de restauració. Entre els cinc sumen en el seu historial 177 detencions, segons ha informat la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, que ha indicat que l'última operació contra el grup es va efectuar dijous passat 4 de maig de manera conjunta. Els assalts van ser en dos bars, un d'Alacant i un altre de Sax.
Un dels detinguts
Un dels detinguts
GUARDIA CIVIL - CNP
Un dels detinguts

Als detinguts -quatre homes de 37, 43, 55 i 60 anys i una dona de 45 anys-, tots espanyols, se'ls imputen els delictes d'encobriment, dos delictes de robatori amb violència i intimidació i un de pertinença a organització criminal.

Els dos assalts es van executar de la mateixa manera. Dos dels integrants de la banda eren els autors materials dels atracaments, irrompien als establiments hostelers empunyant una pistola i un ganivet de grans dimensions sense importar-los que hi havia clients al seu interior, als quals també convertien en víctimes dels seus robatoris.

Els amenaçaven amb fer ús de les armes si no els feien entrega de les carteres i els telèfons mòbils. A més, ocultaven les seues cares amb un passamuntanyes per a evitar ser identificats per les seues víctimes.

Una vegada s'apoderaven dels objectes de valor obligaven l'hosteler a obrir la caixa registradora pistola en mà i exigien la recaptació del dia.

Després si es fien amb el botí, amuntegaven la gent en el magatzem de l'establiment contra el sòl, per a posteriorment fugir de la zona assegurant-se que ningú facilitara la direcció de fuga.

Les tasques dels membres de la banda estaven perfectament diferenciades: mentre dos d'ells s'encarregaven d'atracar, un tercer els esperava als voltants amb un vehicle per a fugir a gran velocitat de la zona. A més, una altra dels membres de la banda esperava en les rodalies per a donar la veu d'alarma davant la possible presència policial.

Malgrat la gran especialitat de la banda, els agents del Lloc de la Guàrdia Civil de Novelda i de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant, van realitzar una investigació de manera conjunta que va culminar amb la desarticulació de la banda i la detenció de tots els seus integrants.

Va ser el passat dia 4 de maig quan es van dur a terme dos escorcolls domiciliaris on es va intervindre l'abillament que vestien quan van assaltar els bars, així com els passamuntanyes amb els quals ocultaven el rostre.

VAN APROFITAR UN PERMÍS PER A ATRACAR

Dos dels detinguts, que a més eren parella, estaven gaudint d'un permís penitenciari que van aprofitar per a organitzar el pla i perpetrar els robatoris.

Per a un d'ells va haver-hi fins i tot que sol·licitar autorització al jutjat perquè consentira una excarceració a fi de ser escoltat en declaració pels fets delictius que se li imputaven, doncs es trobava en la presó d'Alacant complint condemna.

Al cinqué arrestat en l'operació se l'acusa de ser partícip en un delicte d'encobriment, doncs tot i que no tenia una participació directa en els robatoris, adquiria els objectes sostrets directament als assaltants i s'encarregava de donar-los eixida a través de terceres persones.

Els cinc arrestats tenien una important carrera delictiva. Havien sigut detinguts en 177 ocasions per agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento