Comunitat Valenciana

Exinformàtic d'Emarsa: "Crespo, Cuesta, Morenilla i Bernácer es repartien 180.000€ mensuals" amb la "trama"

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

Sebastián García, excap informàtic d'Emarsa i administrador de diverses empreses subcontractades per l'entitat, ha assegurat que l'expresident d'Emarsa i exvicepresident de la Diputació, Enrique Crespo; l'exgerent de l'entitat, Esteban Cuesta; i els que van ser càrrecs de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), José Juan Morenilla (gerent) i Ignacio Bernácer (cap d'Explotacions), "es repartien al voltant de 180.000 euros mensuals" procedents de la "trama" dels llots.

Així mateix, ha reconegut que va realitzar factures "fictícies" amb conceptes "no reals" en l'entitat, a més de contractes "simulats", i que gran part dels diners que cobrava de la mercantil l'havia d'entregar a Esteban Cuesta. En concret, li donava 4.000 euros mensuals. També ha assenyalat Enrique Crespo com a "organitzador" d'esta presumpta trama.

García, conegut com 'Chanín', s'ha pronunciat així en la seua declaració davant el tribunal jutjador del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un suposat desfalc de més de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo (València).

L'exinformàtic ha explicat que va començar a treballar en Emarsa abans que arribara Esteban Cuesta i que s'encarregava del manteniment d'equips informàtics. Va passar de cobrar 3.500 euros al mes en 2004 a 5.600 en 2008. Este important increment es va deure, segons ha intentant justificar, a l'augment d'equips malgrat que, tal com ha detallat la fiscal, "el personal seguia sent el mateix".

Este acusat ha indicat que va haver de realitzar factures falses per ordre de Cuesta, encara que ha aclarit: "La facturació fictícia me la proposa Cuesta res més arribar a la planta. Però ell no era el màxim responsable. Estava organitzat per Crespo", ha asseverat. Per tant, ha insistit, "no solament era culpa de Cuesta". "Cuesta em va dir: Paga si vols treballar en Emarsa. Si no, et vas al carrer", ha asseverat.

Amb esta metodologia, ha assenyalat que el 60% dels diners que facturava a Emarsa els treia del banc i se'ls entregava a Esteban Cuesta. L'altre 40% s'ho quedava l'empresa per a "despeses". "Cuesta em deia el que havia de facturar en totes les meues empreses. Jo el que feia era facturar i repartir els diners", ha detallat.

D'altra banda, l'exinformàtic ha afirmat que va viatjar en alguna ocasió a Romania amb Cuesta i ha dit: "Se suposava que viatjava a Romania com a informàtic i va resultar ser un viatge de plaer". En relació amb este país, l'exgerent va declarar en instrucció que Emarsa va pagar diverses nits d'hotel a una dona procedent d'allí per a traduir documents i projectes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento