Comunitat Valenciana

Dues exempleades d'Emarsa diuen que van entrar a treballar "enxufades" o "recomanades" per Crespo

  • La periodista Ana María Ríos i l'advocada Leonor Moreno han explicat davant el tribunal del cas Emarsa que van entrar a treballar en l'entitat pública "enxufades" o "recomanades" per Enrique Crespo, qui ocupava els càrrecs d'expresident d'Emarsa, exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises.
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València

Ríos i Moreno s'han pronunciat així en la quarta sessió del juí d'Emarsa, cas en el qual s'ha investigat un presumpte desfalc de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo (València). Els encarregats d'obrir els declaracions dels acusats han sigut els nou persones que han reconegut els fets i han arribat a una conformitat amb la Fiscalia.

Ríos ha explicat en la seua intervenció que quan treballava en l'Ajuntament de Manises, i després de tornar d'una baixa de maternitat, se'n va anar a l'atur i "al temps" la va telefonar Crespo, el seu cap, per a comentar-li que hi havia un lloc vacant per a ella en Emarsa i si li interessava. En respondre-li que sí, este li va dir que és posaria en contacte amb ella l'exgerent de l'entitat, Esteban Cuesta.

Per la seua banda, Moreno ha indicat que també estava empleada en el consistori de Manises, en l'àrea de la Casa de la Cultura, i que va estar un temps de baixa mèdica. En tornar, el seu lloc es li havia atorgat al germà de Crespo, Carlos, de manera que li va dir que li buscaria alguna cosa en algun despatx d'advocats. Finalment, ha dit, Crespo li va assenyalar que és posaria en contacte amb ella Cuesta per a un treball en una mercantil, Llar Calzada. D'ací, passaria posteriorment a Emarsa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento