Comunitat Valenciana

El jutjat demana a la Policia que identifique els joves que ocupen el Col·legi Major Lluís Vives de València

  • El jutjat d'Instrucció número 2 de València ha oficiat a la Policia Nacional perquè identifique els joves que des de fa dies ocupen l'edifici del Col·legi Major Lluís Vives de la ciutat, al qual van accedir per la força, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat.
Col·legi Major Luis Vives
Col·legi Major Luis Vives
ANTONIO MARÍN SEGOVIA
Col·legi Major Luis Vives

Després de rebre una denúncia per ocupació presentada davant la Policia Nacional pel director de Seguretat de la institució acadèmica, la jutgessa ha obert una causa per a esbrinar les identitats de les persones que van accedir a l'edifici i les circumstàncies en les quals van entrar en ell per si els fets pogueren ser constitutius d'un delicte d'usurpació de bé immoble.

De la mateixa manera, Instrucció 2 ha emplaçat la Universitat de València (UV), propietària de l'edifici, perquè es persone en el procediment judicial obert i sol·licite el desallotjament de l'immoble o qualsevol altra diligència que considere oportuna. De moment, la institució acadèmica no ha realitzat cap de les dues accions, segons la mateixa fonts.

El director de Seguretat de la Universitat va presentar la denúncia el passat 1 de maig en la comissaria del districte d'Exposició, després de l'avís del vigilant del Col·legi Major Lluís Vives, qui li va comunicar que unes 20 persones havien saltat la tanca del recinte i havien trencat el cadenat de la cadena que el mantenia tancat.

El denunciant advertia que les instal·lacions "estaven en ruïnes" i pendents de condicionament i que existien informes tècnics sobre el risc per a les persones per possible solsida, informes que no han sigut aportats al procediment judicial.

Segons va informar la passada setmana la UV, el grup va entrar, després de forçar l'entrada que dóna al carrer i la de l'edifici, en l'immoble sobre les 13.00 hores del passat dilluns i van penjar una pancarta en la façana amb el lema 'La ingovernable. Espai alliberat'.

La Universitat va posar els fets en coneixement de la Policia i va advertir de l'existència d'informes tècnics que assenyalen que el col·legi major té problemes d'estructures i, per açò, va ser tancat en 2012 "en espera d'un projecte aprovat i d'obtindre finançament per a rehabilitar-lo", segons fonts de la institució.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento