Comunitat Valenciana

El festival 'Música i Lletra' de cançó d'autor oferirà 12 concerts i comptarà amb Albert Pla

  • Del 20 de maig al 17 de juny, Xàtiva oferirà un cartell amb 12 concerts i 17 artistes.
  • Amb un pressupost de 25.000 euros, comptarà amb un certamen de joves cantautors.
  • Els cantautors no seran part "d'actuacions subsidiàries" sinó que "encapçalen les llistes de cartell", ressalta el director.
Presentació del festival Música i Lletra
Presentació del festival Música i Lletra
FESTIVAL MÚSICA I LLETRA

La II edició del festival 'Música i Lletra' (MIL), que se celebrarà a la localitat de Xàtiva (València) del 20 de maig al 17 de juny, creix fins als 12 concerts i comptarà amb un cartell integrat per 17 artistes, entre ells Albert Pla, Cesk Freixas i Mireia Vives i Borja Penalba.

Així ho han destacat en roda de premsa este dijous el director artístic del festival, Feliu Ventura, el director de l'Institut Valencià de Cultura, (IVC), Abel Guarinos, i el regidor del Gran Teatre de l'Ajuntament de Xàtiva, Alfred Boluda, als quals han acompanyat els artistes Mireia Vives i Borja Penalba.

El certamen, que porta per lema 'les cançons ens posen a mil' es diu 'música i lletra' per una cançó del propi Feliu. El projecte, es duu a terme dins del pla estratègic de Fescultura per revitalitzar la cultura i compta amb un pressupost de 25.000 euros per a esta edició.

El festival es desenvoluparà principalment en el Gran Teatre de Xàtiva i en les diferents places de la ciutat amb la voluntat d'estendre el festival per tots els racons de la població, per al que comptarà amb actuacions en format 'Showcase' o amb les interpretacions d'autors menys coneguts com la uruguaiana Inés Saavedra, els valencians Carles Pastor, Pau Miquel Soler, Alfonso Cope o Carles Vila i la catalana Sílvia Tomás.

Entre les seues novetats, es troba la d'un certamen de joves cantautors per al qual van rebre 20 propostes i la celebració el dia 26 de maig d'una actuació conjunta per part de les dues societats musicals de la ciutat per a interpretar un repertori basat en cançons de cantautors valencians, en el qual s'estrenarà per primera vegada a Xàtiva la Suite Raimon d'Adolf Ventas.

Destaca la presència d'artistes dones que, segons Ventura, no és "una decisió premeditada però sí conscient". L'aposta per les veus femenines culminarà amb el concert de la gallega Ses i Les Kol.lontai, un grup de cantautores format per Montse Castellà, Silvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal.

Xàtiva, capital d'autor

Per a Boluda, es tracta d'un festival estratègic per a convertir Xàtiva en la capital d'autor" i esperen convertir-se en "un clàssic" en el futur així com augmentar la participació en el festival que es va mantindre bastant baixa en passades edicions.

Per la seua banda, Ventura ha intentat donar una cara diferent al festival i s'ha basat en els èxits i fracassos de l'edició anterior per a proposar entre altres coses unes condicions laborals òptimes per als músics i tècnics.

"La percepció del públic cap a la cançó d'autor seria diferent sense unes condicions tècniques lamentables", ha asseverat Ventura qui defèn que el cantautor "no pot ser l'artista que toca mentre la gent menja".

"El festival no ha de ser una imposició municipal per part de l'Ajuntament sinó que ha de ser d'interés per a tots els valencians, no solament els de Xàtiva", ha subratllat. En este cas, els cantautors no seran part "d'actuacions subsidiàries" sinó que "encapçalen les llistes de cartell", ha explicat Ventura. "La cançó d'autor té cabuda en qualsevol part", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento