Comunitat Valenciana

El jutge d'Imelsa que investiga el presumpte blanqueig del PP demana a l'Ajuntament contractes amb l'empresa de Valenbis

  • El Jutjat d'Instrucció número 18 de València, encarregat del cas Imelsa, ha sol·licitat a l'Ajuntament diferents contractes amb JC Decaux, empresa que oferix el servici de bicicleta Valenbisi, dins de la peça separada del presumpte blanqueig del PP.

Així consta en una providència dictada pel magistrat després que el fiscal d'Anticorrupció que porta este assumpte li sol·licitara, a finals del mes d'abril, que es requerira una còpia al consistori valencià de l'expedient de contractació amb l'empresa JC Decaux, tant el que poguera mantindre per la gestió de Valenbisi com de mobiliari urbà.

La investigació per descomptat delicte electoral i blanqueig de capitals en l'Ajuntament de València és una peça separa del cas Imelsa que se centra en l'ingrés per part de regidors de 1.000 euros al PP que després els eren retornats en dos bitllets de 500 euros.

D'altra banda, en una resolució independent, el jutge ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat pel regidor del grup municipal del PP Cristóbal Grau contra el rebuig a la seua petició de sobreseïment en la peça del suposat blanqueig.

L'Audiència recorda que el recurrent va realitzar una transferència com a contribució per a sufragar els gastos de campanya -tal com ell mateix va reconéixer-, i al març de 2015 va realitzar un ingrés en el seu compte de 1.500 euros l'origen dels quals o procedència "va ser incapaç d'explicar".

A més, l'instructor -agrega- està tractant d'aclarir l'origen dels ingressos efectuats per determinats investigats en la mateixa data en comptes de la seua titularitat; i de destriar les circumstàncies relatives a la decisió d'efectuar eixes aportacions en l'àmbit del denominat Comité de Campanya.

Pel que fa a l'origen dels suposats diners blanquejats -afig-, la investigació és "més complexa" per la pròpia naturalesa "opaca" d'eixos diners presumptament aflorats. "És en relació a esta última qüestió on cobren especial rellevància les diligències que encara pengen de practicar", estima. "Resulta, doncs, imprescindible continuar la investigació sobre els fets i sobre la participació de l'apel·lant", postil·la el tribunal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento