Comunitat Valenciana

François Fillon denuncia el setmanari que va publicar les ocupacions fictícies de la seua dona

  • L'exprimer ministre i excandidat conservador a la Presidència de França, François Fillon, ha presentat una denúncia este dimarts contra el setmanari satíric 'Le Canard Enchaîné', el mateix que va publicar per primera vegada les informacions sobre les presumptes ocupacions fictícies de la seua dona i per les quals hauria rebut prop de mig milió d'euros.

En la portada del setmanari que ix a la venda este dimecres, el diari explica, sota el titular 'Fillon, a la caça de l'ànec' -en referència a l'ànec que servix com a logo de la publicació que, literalment, significa 'L'ànec encadenat'-, que un dels redactors en cap i un altre periodista del setmanari hauran de declarar el proper 11 de maig per la publicació d'estes informacions.

Fillon, que ha culpat esta publicació de la seua derrota en la primera volta dels comicis que van tindre lloc el passat 23 d'abril, basa la seua denúncia en l'article L97 del Codi Electoral, que prohibix la propagació de "notícies falses" o d'"informacions calumnioses" que tinguen com a objectiu tindre certa influència en els sufragis.

A final de gener, 'Le Canard Enchaîné' va portar a portada el cas de l'esposa de l'exprimer ministre, baix el titular en portada "Els 600.000 euros que va guanyar Pénélope i que enverinen Fillon", acusant l'esposa del conservador, Pénélope Fillon, d'haver rebut durant huit anys un salari com a assessora parlamentària del seu marit per un total de 500.000 euros.

"Del 1998 al 2002 va estar implicada, almenys sobre el paper, com a col·laboradora de diputat", va escriure el setmanari. Si bé no està prohibit segons la legislació francesa que familiars de diputats treballen a l'Assemblea, sí ho és si es tracta de treballs ficticis.

Els parlamentaris tenen una partida pressupostària destinada únicament al salari de fins a cinc col·laboradors a temps parcial. Esta suma és de 9.561 euros bruts, tal com es pot comprovar a la mateixa pàgina web de l'Assemblea.

No obstant això, segons 'Le Canard Enchainé', Pénélope Fillon rebia de 3.900 a 4.600 euros bruts per esta feina. No obstant això, una col·laboradora del parlamentari Marc Houlaud ha assegurat al diari francès 'Le Figaro' que mai va treballar amb ella ni que tenia "informació sobre este tema" d'esta ocupació. "No la coneixia més que com a l'esposa del ministre", ha assenyalat.

En el text, el diari ha afegit que l'esposa de Fillon també hauria rebut un sou de la 'Revue des deux mondes', una de les revistes més antigues d'Europa, durant més d'un any.

No obstant això, els treballadors de l'esmentada revista asseguren que mai han treballat amb ella. Des de l'entorn del candidat han confirmat a la cadena LCI que efectivament va ser col·laboradora al Parlament i treballadora de la revista, però que "treballava a l'ombra".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento