Comunitat Valenciana

EU aporta documentació a la Fiscalia Anticorrupció sobre les "ramificacions internacionals" del cas 'Osvaldos'

  • La diputada d'Esquerra Unida en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha anunciat que la formació d'esquerres ha aportat documentació a la Fiscalia Anticorrupció sobre les "ramificacions internacionals" del cas 'Osvaldos', que s'instruïx en un jutjat de València i suma huit investigats, entre ells l'exgerent de l'Hospital General de València, Sergio Blasco, nebot de l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco, empresonat pel cas Cooperació.
Diputada provincial d'EUPV, Rosa Pérez Garijo
Diputada provincial d'EUPV, Rosa Pérez Garijo
EUROPA PRESS
Diputada provincial d'EUPV, Rosa Pérez Garijo

Estos documents apuntarien a les "ramificacions internacionals" d'esta presumpta trama de corrupció i, segons Pérez Garijo, mostren com estos "personatges tòxics del Partit Popular van buscar en països amb altíssims índex de corrupció, com per exemple Guinea Equatorial, una via de negoci calcant el seu nefast model sanitari".

A més, ha afirmat la diputada d'EU, "resulta molt greu que van utilitzar presumptament la Fundació de l'Hospital General com a pantalla per a finançar estos viatges a Guinea Equatorial o Angola i firmar convenis aprofitant l'opacitat".

"Sergio Blasco es va reunir amb un ministre de Guinea Equatorial, aprofitant un viatge de la Fundació de l'Hospital General", ha explicat la vicepresidenta quarta de la Diputació de València, qui recorda que "importants membres d'este Govern cleptócrata són investigats per blanqueig de capitals a Espanya".

"Curiosament, Sergio Blasco i altres col·laboradors, ara investigats per la justícia, van triar Guinea Equatorial com a destinació dels seus negocis", ha afegit. A més, Pérez Garijo ha recordat que l'empresa amb la qual van signar el conveni va ser escorcollada en el marc de l'operació 'Osvaldos'.

"La presumpta trama també va intentar repetir la jugada a Angola, on l'exgerent de l'Hospital Provincial, es va reunir també amb alts càrrecs d'aquell govern", ha assenyalat la diputada provincial d'Esquerra Unida.

"Afortunadament, les denúncies davant la Justícia i en seu parlamentària d'EU van parar estes ramificacions internacionals de la presumpta trama que, pareix ser, es van acabar amb la dimissió de l'exgerent de l'Hospital Provincial", ha postil·lat Pérez Garijo, qui ha subratllat que diversos consellers de Sanitat del PP "van permetre que Sergio Blasco incloguera el seu contracte d'alta direcció una clàusula que li permetia fer negocis en l'estranger".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento