Comunitat Valenciana

El TSJCV admet a tràmit els recursos del PP contra el plurilingüisme i els concerts

  • El Tribunal Superior de Justícia ja havia admés a tràmit els recursos interposats per la Diputació d'Alacant contra el de plurilingüisme.
  • "Em pareix molt bé que se'n vagen a Finlàndia però que porten tot el model finlandés, on es dóna llibertat als pares i hi ha avaluacions de professors i de centres", denuncia Isabel Bonig.
  • Per al portaveu socialista en les Corts, Manolo Mata, Bonig i el PP "han perdut la batalla jurídica, la política i van a perdre la batalla del carrer".
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu
Europa Press
Isabel Bonig en una imatge d'arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha admés a tràmit els recursos presentats pel Grup Parlamentari Popular en les Corts Valencianes contra el decret de plurilingüisme i el de concerts en l'ensenyament del Consell.

Així ho ha anunciat este dimarts la portaveu dels 'populars' en la cambra valenciana, Isabel Bonig, després de la Junta de Síndics, on ha recordat que el TSJCV ja havia admés a tràmit els recursos interposats per la Diputació d'Alacant contra el de plurilingüisme, i ara ha acceptat els plantejats per una plataforma en defensa dels drets del castellà i del PP.

"El recurs dels 'populars' es dirigeix contra el xantatge lingüístic que es fa als pares amb este decret", ha destacat Bonig, qui ha agregat que també ha sigut admès a tràmit el que van interposar contra el decret de concerts.

Al seu juí, el govern autonòmic "té un seriós problema amb l'educació". "Em pareix molt bé que se'n vagen a Finlàndia -ha assenyalat en referència al viatge que el 'president', Ximo Puig, i el responsable d'este departament, Vicent Marzà, han realitzat per a conéixer el model educatiu d'este país-, però que porten tot el model finlandés, on es dóna llibertat als pares i hi ha avaluacions de professors i de centres, que han llevat", ha denunciat.

"En guerra"

"L'educació pública i privada està en guerra, és moment de retirar els decrets i dialogar", ha subratllat la 'popular', qui ha agregat que de no ser així "l'única via són les manifestacions en el carrer i la via judicial".

Per la seua banda, el portaveu dels socialistes en les Corts, Manolo Mata, ha respost sobre esta qüestió que Bonig i el PP "han perdut la batalla jurídica, la política i van a perdre la batalla del carrer, perquè estan fent interpretacions sobre el que passa en el terreny educatiu que no responen la realitat", ha asseverat. "Estem en un conflicte inexistent", ha defès el síndic del PSPV, qui ha assegurat que tots dos decrets han sigut consensuats i participats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento