Comunitat Valenciana

Premien una professora de la UV per una tesi sobre la inclusió en la Constitució de les 4 llengües

  • Planteja modificar la Constitució per a fer oficials de l'estat i de les seues institucions les quatre llengües més parlades d'Espanya
  • També suggereix que a l'àmbit autonòmic s'establisca l'oficialitat i el reconeixement de les altres llengües espanyoles.
  • El premi Manuel Duran i Bas reconeix cada tres anys "una obra de dret positiu o d'investigació doctrinal o d'història sobre temes jurídics o sociològics".
Vicenta Tasa Fuster
Vicenta Tasa Fuster
UV
Vicenta Tasa Fuster

La professora de Dret Constitucional de la Universitat de València Vicenta Tasa Fuster ha rebut el premi Manuel Duran i Bas que atorga l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per la seua tesi doctoral, sobre la inclusió, com a oficials en la Constitució, de les quatre llengües d'Espanya, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

El premi Manuel Duran i Bas es convoca cada tres anys per la secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans, en la categoria de Dret. L'IEC va crear este guardó per a premiar "una obra de dret positiu o d'investigació doctrinal o d'història sobre temes jurídics o sociològics".

La tesi doctoral de Vicenta Tasa, denominada 'Drets lingüístics i ordenament constitucional: seguretat lingüística vs. Jerarquia lingüística. Un estudi comparat de Suïssa i Espanya', planteja modificar la Constitució per a fer oficials de l'estat i de les seues institucions les quatre llengües més parlades d'Espanya (castellà, català/valencià, gallec i basc/èuscar).

La proposta està basada en la modificació de l'article 3 de la Constitució, i també suggereix que a l'àmbit autonòmic s'establisca l'oficialitat i el reconeixement de les altres llengües espanyoles. El model resultant, paregut al suís, reconeixeria la totalitat de la diversitat lingüística espanyola i dotaria d'una major seguretat lingüística els parlants de totes les llengües.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento