Una nova unitat especial d’experts resoldrà casos de violència a les escoles

Orientaran els centres docents davant d’enfrontaments entre alumnes o persecució a les aules. 220 col·legis faran un programa de mediació.
La Generalitat posarà en marxa el pròxim curs una unitat especial amb especialistes que assessoraran els centres docents davant de situacions de conflictivitat, com casos de violència entre alumnes o de persecució escolar, segons va anunciar ahir a Tarragona la consellera d’Educació, Marta Cid.

Aquesta nova unitat, denominada Punt de Suport a la Convivència Escolar, estarà formada per experts de la Inspecció Educativa, de la Direcció General d’Ordenació i Innovació Educativa i de l’Assessoria Jurídica del departament d’Educació.

Actuació en les crisis

L’objectiu és «orientar els centres docents sobre què han de fer en situacions de conflicte» de forma que «disposin de tots els elements per gestionar-los de la millor manera possible», segons la consellera. Cid va anunciar altres mesures per evitar situacions conflictives als instituts catalans, com els darrers casos registrats a l’Hospitalet i Figueres.

A més a més de la creació d’un Punt de Suport a la Convivència Escolar, 220 centres participaran el curs pròxim al Programa de Mediació i Convivència Escolar per «formar per a la convivència». També s’actualitzarà un estudi sobre joventut i seguretat. Al setembre, es farà una campanya de sensibilització sota el lema Bon rotllo a l’escola/institut i s’elaboraran uns protocols dirigits al professorat per orientar-los.

Més investigació en humanitats

El conseller d’Urniversitats, Carles Solà, va dirigir-se ahir als estudiants que volen cursar història de l’art, filologia catalana o humanitats per animar-los a matricular-se deixant de banda els temors pels rumors de supressió d’aquestes especialitats. La Generalitat va anunciar que destinarà aquest any quatre milions d’euros per fomentar la investigació en diversos camps de les humanitats i de les ciències socials, com l’arqueologia, la història de Catalunya, la demografia o el període del franquisme. Aquestes ajudes per a la recerca seran per a quatre centres d’investigació ja existents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento