Oltra veu justificats els 1.300 milions "no tangibles" del pressupost en reconéixer l'AIReF l'infrafinançament
Oltra veu justificats els 1.300 milions "no tangibles" del pressupost en reconéixer l'AIReF l'infrafinançament EUROPA PRESS

Així ho ha indicat Oltra als mitjans de comunicació en la roda posterior al ple del Consell, en ser preguntada sobre la recomanació de l'AIReF a la regió valenciana "d'ajustar en execució la seua despesa i eliminar les incerteses observades en l'escenari d'ingressos".

Sobre este tema, la també portaveu del Govern valencià ha assenyalat que, després del reconeixement de l'AIRef de la necessitat d'eixos 1.300 milions, està "justificada" la inclusió d'eixa partida en els comptes de la Generalitat. "Sempre hem dit que sabem que eixos diners no està i no són tangibles, però que són una reivindicació que ens correspon per a posar-nos en la mitjana d'Espanya. Ni més ni menys", ha subratllat.

Oltra ha lamentat que la Comunitat és una autonomia "pobra" a la qual li "falten diners" per a situar-se en la mitjana de la resta d'autonomies. "L'AIReF ens dóna la raó i és que eixos 1.300 milions deurien estar almenys per a posar-nos en la mitjana, per la qual cosa es justifica plenament la inclusió d'esta partida en els pressupost", ha insistit.

"NOSALTRES NO EXPLIQUEM MENTIDES"

En este punt, ha defès que el Consell sempre ha reconegut que eixos diners no ho té, però ho exigix i inclou en els comptes de forma "transparent" com una partida de "reivindicació", enfront del model antic del PP de fer pressupostos que, segons ha indicat, consistia en "açò val 100 però ho venem per 600 i ací anem a ingressar 200, però anem a dir que ingressem 800, per a quadrar el pressupost", ha apuntat per a remarcar que el Consell no explica "mentides" en el pressupost.

Per a Oltra, la diferència radica que "abans es mentia i es cap a paranys" en el pressupost i ara s'admet que eixos diners no es té però "es posa en el pressupost". "Preferim que ens expliquen mentides o que ens diguen les veritats?", s'ha preguntat Oltra, qui ha remarcat que el Govern del Botànic "canta les veritats".

"Sabem que eixos diners no està perquè no ens xuplem el dit, però preferim posar-ho transparentemente com una partida de reivindicació, que és el que l'AIReF diu que hauria de ser com a mínim, a explicar coses que sabem que no anem a fer i mentir obertament", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.