Sobre este tema, el portaveu de l'equip de Govern 'popular' en la Diputació i diputat de Presidència, Carlos Castillo, ha explicat, en un comunicat, que la decisió "avala l'absoluta legitimitat" de la institució per a "recórrer mesures que vulneren la Constitució i lesionen els interessos generals de la província d'Alacant". Castillo s'ha referit així a les crítiques del Consell sobre que la Diputació no tenia competències.

"Després d'esta decisió judicial, des de la Diputació d'Alacant exigim a la Conselleria d'Educació la paralització immediata del decret del plurilingüisme perquè volem garantir que tots els alumnes puguen accedir en idèntica mesura a una docència de qualitat, plural, respectuosa amb la diversitat i integradora", ha puntualitzat Castillo.

El diputat provincial ha agregat: "Sol·licitem de nou a l'esquerra que abandone l'estratègia política de les imposicions i el totalitarisme en l'àmbit de l'educació, que escolte les famílies, que respecte la llibertat i que es preocupe de veres pel futur plurilingüe dels nostres fills des de la igualtat d'oportunitats i el respecte a les nostres lleis".

Consulta aquí más noticias de Alacant.