Comunitat Valenciana

Puig diu que el Corredor Mediterrani s'ha de "desembossar a través dels PGE i no de mocions en el Senat"

  • El president de la Generalitat valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat este divendres que el Corredor Mediterrani s'ha de "desembossar a través del pressupost", dels Pressupostos Generals de l'Estat, i "no a través de les mocions en el Senat". Ha indicat que les iniciatives en la Cambra alta li pareixen "una posició que està ben" però ha matisat que "no és la solució" que requerix esta infraestructura per a tirar endavant.
Ximo Puig en una imatge recent
Ximo Puig en una imatge recent
Europa Press
Ximo Puig en una imatge recent

Puig s'ha pronunciat d'esta manera abans d'assistir a València a l'homenatge al membre del Consell de Cultura d'UGT-PV Josep Lluís Domenech, preguntat per les crítiques de la presidenta de la Junta d'Andalusia i aspirant a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, als partits, entre ells Compromís, que no van permetre el debat de la moció presentada en el Senat pel PSOE sobre el Corredor Mediterrani.

El cap del Consell ha considerat que estes "són qüestions que no ens poden desviar de l'important, que és que el Corredor Mediterrani està embossat". Així, ha considerat que "el que hem de fer és desembossar-ho a través del pressupost -dels PGE- i no a través de les mocions en el Senat".

"Em pareix una posició que està ben però no és la solució", ha dit respecte a la iniciativa plantejada en la Cambra alta, al mateix temps que ha subratllat que "la solució que necessitem és que en el pressupost de l'any que vé de veres haja partides per a desembossar, d'una vegada per sempre, el Corredor Mediterrani"-

El responsable autonòmic ha manifestat que s'ha de procurar que esta infraestructura "no s'eternitze per sempre" perquè és "fonamental per a nosaltres" i "per al conjunt d'Espanya". "És la gran infraestructura que necessita este país", ha asseverat en eixa línia.

Respecte a la moció socialista plantejada en el Senat sobre el Corredor Mediterrani, Ximo Puig ha comentat que en el PSPV "no estàvem d'acord amb el plantejament inicial" d'eixe document. No obstant açò, ha apuntat que "qui va estar també dur va ser Compromís i Podem".

Puig ha comentat que este últim partit "estranyament va estar molt dur", també "amb el president de la Generalitat", que "en tot moment ha defès, fins i tot abans que estiguera Podem, el Corredor Mediterrani".

"AMB UNA CERTA ESPORTIVITAT"

"Les coses són així i la política cal portar-la amb una certa esportivitat" per a evitar es puga "molestar" algú "cada vegada que un diu una cosa respecte a un altre", ha manifestat el cap del Consell.

Al seu torn, ha opinat, respecte a la moció del Senat que "el fons d'esta qüestió ha demostrat la capacitat d'actuació dels socialistes valencians d'una banda i també del Govern valencià, sobretot". Ha destacat, referent a açò, que este executiu -conformat per PSPV i Compromís amb el respatler de Podem- "està tot junt en una posició d'eixida a esta qüestió".

"Des d'un partit d'àmbit federal no es pot fer una proposta que no tinga en compte a totes les parts", ha ressaltat el president de la Generalitat. "Per tant, crec que que ha sigut una resposta que podria haver sigut una altra. Efectivament, la qual cosa diu la presidenta d'Andalusia, té raó, hi ha hagut ja una via de solució finalment ací. El Govern valencià si que l'acceptava però no la va acceptar Compromís", ha exposat a continuació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento