L'AVL recomana un "valencià pròxim" en la nova RTVV per a "guanyar la credibilitat dels usuaris"
L'AVL recomana un "valencià pròxim" en la nova RTVV per a "guanyar la credibilitat dels usuaris" EUROPA PRESS

Així s'arreplega en un informe presentat este divendres per l'acadèmic Josep Palomero, com a representant de la institució en la Comissió per a l'Assessorament Lingüístic, al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, informa l'ens normatiu del valencià en un comunicat.

El sentir de la institució és "aconseguir de la futura ràdio i televisió valencianes uns mitjans de comunicació integradors i vertebradors del tot el territori".

Els acadèmics han recordat les diverses jornades organitzades per l'AVL amb els diferents sectors immersos en el món audiovisual valencià, i també el Llibre d'estil destinat als mitjans audiovisuals en valencià editat en 2011, que, segons el parer dels membres de l'Acadèmia, pot representar un punt de partida de cara a la nova ràdio i televisió pública.

Finalment, els integrants de l'AVL han reiterat la "total disposició" a col·laborar, colze a colze, amb el Consell Rector de la

CVMC i amb la directora general, Empar Marco, perquè s'establisca un model de llengua "pròxim, inclusiu, integrador i proper a les recomanacions dictaminades des de la institució normativa".

Consulta aquí más noticias de València.