Oltra diu que el Consell defén "unànimement" el Corredor, "el que passa per la platja"
Oltra diu que el Consell defén "unànimement" el Corredor, "el que passa per la platja" @GVAINCLUSIO

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha destacat este divendres que el Consell "defén unànimement el que té sentit i és raonable, el Corredor Mediterrani" i ha volgut precisar que este és únicament el que passa "per on està el Mediterrani, per la platja" mentre que si ho fa per on no hi ha és el central.

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre quina valoració fa de les crítiques de la presidenta de la Junta d'Andalusia i aspirant a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, als partits de "l'esquerra inútil", entre ells Compromís, que no van permetre el debat de la moció presentada en el Senat pel PSOE sobre el Corredor Mediterrani.

"Cadascú diu el que vol i com vol", ha dit la vicepresidenta, que no ha volgut entrar a valorar estes afirmacions perquè el Consell respecta els presidents d'altres comunitats i ha incidit que el fons de la qüestió és que el Consell "defén de manera vehement i única el Corredor Mediterrani".

Després d'admetre que hi ha qui es modera més i menys en les seues declaracions, ha subratllat que el Govern valencià "reconeix la utilitat de totes les forces polítiques" que el sustenten, PSPV, Compromís i Podem, "i les tres són molt útils", com també la resta de formacions.

Oltra ha assegurat que no li sorprenen les crítiques de la presidenta andalusa a l'esquerra inútil" perquè la capacitat de sorpresa del Consell amb el que ha anat ocorrent estos dos anys en diversos assumptes s'ha posat "a prova" i ha rebutjat fer declaracions en el marge institucional sobre esta qüestió.

Una qüestió "raonable"

"Nosaltres anem a defendre la proposta raonable i de sentit comú", ha dit, perquè el Corredor Mediterrani passa per regions que en conjunt representen el 54% de la població europea, més de la mitat, el 66% del PIB europeu" i per açò l'Europa veu que la connexió ha de fer-se per l'arc mediterrani, que a Espanya aglutina la mitat de la població, el 45% del PIB, el 47% del teixit productiu i el 63% del trànsit de mercaderies portuàries".

A més, ha explicat que si el corredor va per la platja atén els ports d'Andalusia, Múrcia, Comunitat Valenciana i Catalunya, mentre que el central només atendria un, el d'Algesires. "És una qüestió raonable, d'objectivitat, de generar competitivitat i benefici per a tots els espanyols", ha dit.

Mediterrani, platja; altiplà, no platja 

Per tant, ha incidit que "el Consell, de manera unànime, defén el Corredor Mediterrani, el que va per on hi ha platja, l'altra és la fórmula central, les inversions han de vindre a la infraestructura que passa per la platja". Per a acabar d'aclarir conceptes, ha incidit que Mediterrani és igual a platja i Corredor Mediterrani i altiplà equival a "no platja, Corredor Central".

Preguntada sobre si considera que el suport del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, a Susana Díaz per a liderar el PSOE pot afectar esta estratègia de defensa del Corredor Mediterrani, Oltra ha indicat que el president "no recolza a ningú, recolza el Corredor Mediterrani" i com a dirigent socialista "recolza a qui considera oportú" en una qüestió interna en la qual no ha volgut entrar.

Consulta aquí más noticias de València.