Comunitat Valenciana

Els col·legis valencians tindran tres hores i mitja setmanals per a donar reforç

  • La Conselleria elabora un nou currículum que pretén donar “major autonomia” als centres.
  • Les jornades lectives seran més flexibles, amb classes que podran durar 45 o 60 minuts.
  • Els col·legis podran reforçar diverses àrees de coneixement o alguna concreta que necessiten millorar.
Una estantería con libros.
Una estantería con libros.
EUROPA PRESS
Una estantería con libros.

Més hores de reforç i possibilitat de triar entre classes de 45 o 60 minuts. Aquestes són les principals novetats que afrontaran els col·legis valencians en l'etapa Primària per al curs que ve. La Conselleria d'Educació ha presentat en la Mesa Sectorial l'esborrany del nou Decret de Currículum de Primària, que contempla, entre altres qüestions, dotar de “major autonomia, als centres amb tres hores i mitja setmanals de lliure configuració destinades a aprofundir en àrees de coneixement i a “afavorir una major qualitat educativa”.

L'administració educativa ha presentat en la taula de negociació la seua proposta de decret del Consell pel qual es modifica el Decret 108/2014, que estableix el currículum i desenvolupa l'ordenació general de l'educació Primària a la Comunitat Valenciana. L'objectiu d'aquesta modificació, subratllen des del departament que dirigeix Vicent Marzà, és “dotar de major autonomia als centres educatius pel que fa al desenvolupament de coneixements, tenint en compte els seus contextos específics”.

En aquest sentit, incideixen, l'esborrany “afavoreix que cada centre tinga més hores setmanals de lliure configuració perquè cada escola puga aprofundir en les àrees de coneixement que crea convenients”. D'aquesta manera, “s'intensifica el camí per a la innovació educativa per part del professorat, centre a centre, amb la finalitat de promoure experiències pedagògiques que poden anar des del treball per projectes entre diferents àrees de coneixement fins a la intensificació d'alguna àrea que un centre en concret considere convenient per a reforçar el seu context, per a afavorir el bon aprenentatge del seu alumnat”.

Amb açò “es pretén flexibilitzar el coneixement més enllà de les assignatures i àrees compartimentades”. En aquesta línia, el nou decret estableix que cada centre dispose de 3,5 hores setmanals de lliure configuració, detallen a través d'un comunicat.

Les principals novetats del decret tenen com a objectiu oferir una major flexibilitat a la jornada lectiva. Per açò, l'horari lectiu setmanal permetrà als centres educatius programar bàsicament en sessions setmanals de 45 minuts o bé de 60 minuts. A més, es possibilita l'aplicació de projectes d'innovació pedagògica, projectes de contingut competencial, interdisciplinaris i tasques d'equips, dins del marc d'autonomia que els centres tenen reconeguda en la llei.

Adéu a la Cultura Valenciana del PP

L'esborrany no inclou l'assignatura Cultura Valenciana, incorporada al currículum durant l'etapa de la exconsellera del PP María José Catalá, ja que l'actual equip considera que el seu contingut s'inclou en àrees ja existents, com a Socials, Naturals o Llengua.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento