Comunitat Valenciana

AECC València llança una nova edició de les seues beques a jóvens investigadors en càncer

  • L'Associació Espanyola contra el Càncer de València (AECC València) ha llançat una nova edició de les seues beques predoctorals per a jóvens investigadors, amb l'objectiu de "donar suport a la comunitat científica valenciana i fomentar la creació de noves línies d'investigació en càncer". Les ajudes ascendixen a 300.000 euros.
Laboratori, laboratoris, científic, científics, científica
Laboratori, laboratoris, científic, científics, científica
EUROPA PRESS
Laboratori, laboratoris, científic, científics, científica

Una de les característiques de les beques és que es concedixen a treballs de doctorat. "La gran quantitat i la qualitat de les propostes que es van presentar en la primera edició ens ha ratificat que es tracta d'un àmbit on no existixen tants recursos d'ajuda i on era necessari posar l'accent", ha explicat la gerent de l'associació, Helena Alloza, en un comunicat.

Estes ajudes permetran finançar al llarg dels pròxims tres anys projectes que es desenvolupen en centres d'investigació valencians amb els quals es firmarà un conveni de col·laboració. En total, l'entitat destinarà 20.000 euros anuals a cada projecte. Les candidatures podran presentar-se emplenant tota la documentació i requisits fins al pròxim 26 de maig a través valencia@aecc.es.

Totes les propostes presentades a la convocatòria pública d'ajudes se sotmetran a un procés d'avaluació externa per part de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) i posteriorment seran analitzats i seleccionats pel Comité Tècnic d'AECC València, entre els membres del qual es troben oncòlegs de dilatada trajectòria com els doctors Vicente Guillem o Antonio Llombart Cussac.

AECC València té previst finançar estes beques a través de recursos propis i la recaptació assolida en el circuit de carreres i marxes Runcáncer de 2017, "una de les cites esportives cent per cent solidàries més grans d'Europa, amb més de 60 proves per tota la província".

CINC JÓVENS BECATS EN LA PRIMERA EDICIÓ

En la primera edició d'estes ajudes, AECC València va becar un total de cinc investigadors que en l'actualitat desenvolupen els seus treballs en diversos centres d'investigació de la província, com a Fundació Institut Valencià d'Oncologia (FIVO), Centre d'Investigació Príncep Felipe, IIS La Fe, Fundació Hospital General de València i Fundació FISABIO.

Es tracta de treballs per a millorar el tractament i abordatge de tumors "d'alt impacte" com el de pulmó, còlon o metàstasi cerebral en mama, però també en tumors rars com la Síndrome Mielodisplàsica. "Tots ells ens demostren que hem de seguir recolzant el talent jove si volem avançar en la lluita contra el càncer", assegura Alloza.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento