Comunitat Valenciana

Més d'un miler d'estudiants participaran el dimarts en un acte contra l'assetjament escolar a Castelló

  • La Diputació de Castelló, aprofitant la commemoració del Dia Mundial contra el Bullying, convertirà dimarts que ve 2 de maig, a partir de les 13.00 hores, la plaça de les Aules en l'epicentre de la lluita contra la violència en les aules amb un acte que reunirà més d'un miler d'estudiants castellonencs procedents de tota la província.
PRESENTACIÓ DE L'ACTE
PRESENTACIÓ DE L'ACTE
DIPUTACIÓN
PRESENTACIÓ DE L'ACTE

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha sigut l'encarregada de presentar al costat del creador i director del projecte educatiu 'Res Serà Igual', Víctor Antolí, i els actors Laura López i Cristian Peña, una iniciativa que permetrà "avançar en l'ambició d'esta administració i materialitzada en este projecte impulsat per Antolí, d'eradicar qualsevol actitud violenta dels col·legis i instituts castellonencs", segons ha informat la corporació en un comunicat.

Per a açò, 'Res Serà Igual' i Diputació han preparat un acte que serà el punt àlgid d'una campanya "en positiu" que, com ha explicat la diputada provincial, té per objecte "sensibilitzar els estudiants de la província de la magnitud del problema de l'assetjament escolar i conscienciar-los d'adoptar una postura de tolerància zero si presencien o patixen casos de bullying".

En esta línia, el director del mig metratge, que reflectix la realitat de l'assetjament escolar en la pell del personatge d'Alexandra, ha desgranat una iniciativa "més que nova, que compta amb el suport i reconeixement de tota la comunitat educativa, i per a la qual hem citat a tots els instituts de la província a realitzar una acció conjunta amb nosaltres que va arrancar fa unes setmanes en les aules i finalitzarà dimarts que ve en la Plaça de les Aules".

Amb este objectiu, ha afegit Antolí, "els estudiants hauran de redactar una carta de suport a este personatge que patix assetjament escolar en el que suposa una forma innovadora per a treballar la violència en les aules amb els alumnes". Així, realitzen un visionat de 'Res Serà Igual' i, després d'açò, redacten amb el professor una carta en positiu de suport a Alexandra, ha afegit.

"EXCEL·LENT ACOLLIMENT"

Vicente-Ruiz ha volgut posar en valor el "excel·lent" acolliment que el projecte educatiu "ha tingut des del principi per part de la comunitat educativa". Segons ha explicat, han realitzat ja desenes de visionats de la TV-Movie per tota la província i durant les projeccions els directors, professors i psicòlegs "s'han bolcat valorant molt positivament esta ferramenta per la seua utilitat com a recurs educatiu per a abordar un tema tan sensible com l'assetjament escolar".

El previst amb motiu del Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar explicarà, tal com ha celebrat la diputada provincial, "amb el reforç i atractiu de dos referents per als jóvens" com són el youtuber Alex Brooking '@Stoneismynamee' i el raper Arkano '@smootharkano', guanyador internacional de la 'Batalla de Galls' de Redbull.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento