Comunitat Valenciana

La retribució de Soriano (CVMC) equival a la d'un secretari autonòmic i va cobrar 11.600€ per dos mesos de treball

  • La Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) ha explicat este dijous que la llei per la qual es restablix el servici de radiotelevisió pública fixa que el president del Consell Rector de l'entitat, càrrec que ostenta Enrique Soriano, té les retribucions equivalents a un secretari autonòmic i que este ha percebut 11.600 euros per dos mesos i sis dies de treball.
Consell Rector de la CVMC
Consell Rector de la CVMC
GVA
Consell Rector de la CVMC

En un comunicat, les mateixes fonts han explicat que tant el president com la resta de membres del Consell Rector van prendre possessió del seu càrrec el 26 d'octubre i, seguidament, van celebrar la seua sessió constitutiva.

L'alta en la Seguretat Social es va realitzar el 12 de desembre, però açò no afecta el dret a la retribució, ja que, a més, es va abonar la seguretat social corresponent des del 26 d'octubre.

RELLEU EN LA REPRESENTACIÓ SINDICAL

D'altra banda, la consellera María Dolores Navarro (UGT) va presentar este dimecres la seua dimissió en haver-se complit el període de sis mesos de mandat i cedir el testimoni, tal com van acordar les organitzacions sindicals, a la persona proposada per CCOO, María Soledad Fernández. El tercer torn en eixa rotació recaurà en Jaume Muñoz, d'Intersindical.

La disposició transitòria quarta de la Llei de Servici Públic de Radiodifusió i Televisió d'Àmbit Autonòmic establix que fins que no es conforme la plantilla de la corporació i les societats que d'ella depenen i no es constituïsca el comité d'empresa de la corporació seran els sindicats que tinguen una representació mínima del 10% de delegats en el conjunt del sector públic de la Generalitat els que faran la proposta de la persona que formarà part del Consell Rector.

Els sindicats van acordar al juliol de 2016 que la representació es realitzaria de forma rotatòria en períodes de sis mesos, començant per la representant d'UGT i seguida per CCOO i Intersindical, la qual cosa es va comunicar a la corporació. Així, atés que el període de representació de María Dolores Navarro en el Consell Rector va començar el 26 d'octubre, el 26 d'abril es van complir els sis mesos i la consellera va comunicar la seua renúncia.

En una carta dirigida al president del Consell Rector, Enrique Soriano, manifesta tant a ell com a la resta de consellers la seua "més sincera gratitud" per l'atenció rebuda durant este mandat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento