Sis marxes recorreran la Comunitat Valenciana l'1 de Maig per a exigir treball "estable" i més protecció social
Sis marxes recorreran la Comunitat Valenciana l'1 de Maig per a exigir treball "estable" i més protecció social CCOO PV

"Els valencians hem d'eixir al carrer i participar d'este dia perquè tenim motius per a seguir reivindicant. Estos 20 anys de governs del PP han fet que cobrem menys salaris i ens jubilem amb pitjors condicions", ha assenyalat el secretari d'Organització d'UGT PV en la roda de premsa de presentació de la mobilització de l'1 de Maig, acompanyat per l'el seu homòleg en CCOO PV, Alfonso Amedo.

Baix el lema 'No hi ha excuses, al carrer', les manifestacions se celebraran a Alacant a les 11.30 hores amb origen en el IES Jorge Juan; a Alcoi a les 11.30 hores des de l'Albereda; a Castelló a les 11.00 hores des del carrer de Sant Lluís; a Elx a partir de les 11.00 hores amb eixida en la plaça Barcelona; a Santa Pola a les 12.00 hores des de la plaça de la Constitució i a València a les 11.30 hores i amb eixida des de la plaça de Sant Agustí.

El secretari d'Organització de CCOO PV ha animat la societat valenciana a "eixir al carrer" per a reclamar una "recuperació real i no un discurs buit". "No és veritat que estiguem eixint de la crisi", ha subratllat per a lamentar les xifres de l'Enquesta de Població Activa (EPA), conegudes este dijous, i que situen la taxa de parada a la Comunitat en un 19,77% amb 479.200 aturats.

Per açò, ha advocat per la necessitat d'exigir a les administracions públiques este pròxim 1 de maig "empre estable, salaris justs després de "la forta devaluació que han patit", millorar el Salari Mínim Interprofessional (SMI), recuperar la negociació col·lectiva com a element de desenvolupament de les relacions laborals i de la recuperació dels drets i incrementar les pensions i els ingressos públics".

A més, ha remarcat que és necessari que la Comunitat reba un millor finançament pel que ha rebutjat les línies bàsiques dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). "Són uns comptes nocius que ens situen la cua de les inversions", ha lamentat.

Per la seua banda, Encert Calero d'UGT ha incidit en la necessitat d'aprofitar el creixement que està experimentant Espanya per a fer una redistribució de la riquesa i ha advocat per reformar les dues últimes Reformes Laborals, especialment la de 2012 del PP que va donar "major poder als empresaris".

També, ha insistit en la necessitat de millorar la protecció social ja que ha advertit que un 11% de les llars de la Comunitat Valenciana té a tots els seus membres en parada i de reformar el sistema de pensions.

AGILITZAR EL DIÀLEG SOCIAL

Preguntats per si hi haurà alguna reivindicació al Consell, Calero ha indicat que està en marxa el procés de Diàleg Social amb la Generalitat valenciana i la resta d'agents implicats que "està donant els seus fruits". No obstant açò, ha lamentat que no s'està produint tot el ràpid" que els agradaria.

"El canvi de govern va millorar substancialment, però hi ha moltes mesures que no van tot el ràpid ni al ritme que ens agradaria. El procés de Diàleg Social va lent i per açò demanem un esforç. Creiem que ha d'haver-hi un impuls per part de la Conselleria d'Economia", ha agregat Amedo.

En esta línia, Calero ha urgit el Consell a agilitzar el Diàleg Social i a donar-li "un impuls" perquè, encara que ha reconegut que no hi ha terminis fixats" i que la Generalitat compta amb uns recursos econòmics limitats, sí ha admès que s'està tardant a "cristal·litzar" les mesures en diversos àmbits d'actuació.

Consulta aquí más noticias de València.