Investigadors de la UAB injecten la vacuna anticonceptiva al primer senglar del Vallès.
Investigadors de la UAB injecten la vacuna anticonceptiva al primer senglar del Vallès, una acció que forma part del projecte de control de l'espècie en zones urbanes. ACN

Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han injectat aquest dijous la primera vacuna per al control de fertilitat de senglars que es mouen per zones urbanes i periurbanes del Vallès Occidental, al voltant del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

El primer exemplar vacunat és un mascle capturat a prop de Matadepera El primer exemplar vacunat és un mascle que ha estat capturat en les proximitats de Matadepera i l'objectiu és fer-ne 100 cada any fins al 2019.

Amb la vacunació dels 300 animals previstos es persegueix un doble objectiu: reduir la població de senglars i evitar que s'apropin a zones urbanes, reduint així problemes asocials com accidents de trànsits o destrosses a la via pública.

Els experts creuen que els exemplars vacunats reduiran també les seves necessitats nutricionals i, per tant, esperen modificar el seu comportament i no s'apropin a les ciutats a la recerca d'aliment.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.