Comunitat Valenciana

Fira València comptarà amb majoria de capital privat i tanca 2016 amb un 10,2% més de facturació

  • Fira València, immersa en un procés de reestructuració, comptarà amb majoria de capital privat, després d'haver tancat l'exercici de 2016 amb un creixement de la seua facturació del 10,2%, fins a aconseguir els 18,6 milions d'euros, la qual cosa suposa superar per primera vegada des de 2004 els dos dígits.
Fira València
Fira València
J.L.PERALES/FGV
Fira València

Així, ho ha posat en valor el president de Fira València, José Vicente González, acompanyat per l'alcalde de la ciutat i president del Patronat de l'entitat, Joan Ribó, i del director General de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, després d'aprovar este dimecres el Patronat de la Fira els comptes del passat exercici que llancen un Ebitda positiu de 872.000 euros.

Sobre este tema, González ha indicat que la fira "ha deixat de ser un problema" i "comença a funcionar bé", encara que ha insistit en la necessitat d'aprofitar les oportunitats i trobar socis que "aporten negoci" i "volum" al recinte. "Hem de fer un plec de condicions que tinga nóvios", ha ironitzat.

En este sentit, Illueca ha remarcat que, encara que el procés de diàleg competitiu amb possibles inversors està en marxa, el recinte comptarà amb majoria de capital privat per a evitar que si es tornen a produir dèficits per l'activitat "puguen computar-se a la Generalitat". "No podem arriscar-nos a tindre dèficits d'explotació que tornen a carregar a la Generalitat. Hem de posar punt i final a este suport perquè Fira València ha de volar sola", ha indicat.

No obstant açò, ha eludit donar percentatges sobre l'aportació de cadascuna de les parts, encara que considera que una participació pública del 40% i del 60% privada podria funcionar. No obstant açò, ha insistit que en estos moments hi ha un procés de diàleg competitiu en marxa que "han de culminar". "No podem forçar l'inversor a uns paràmetres sense ni tan sols parlar amb els inversors", ha assenyalat.

Així, ha explicat que el procés per a la definició de la nova Fira València seguix en marxa a l'espera de l'aprovació del decret d'assumpció de deute per part de la Generalitat que "està llest des de fa mesos" a falta de la firma d'un memoràndum per part de les Consellerias d'Hisenda, Economia i de l'Ajuntament i de la pròpia entitat que asseurà les bases del procés i les obligacions de les parts implicades.

En este punt, el director de l'IVF ha assegurat que l'acord amb el departament que dirigix Rafa Climent és "total" i no existixen "resistències" per part d'eixa Conselleria al fet que la majoria del capital siga privat.

"Ací hi ha un acord total sobre la filosofia del procés i quan Economia dóna el seu punt ho fa sobre les fires que existixen no sobre la privatització en general", ha puntualitzat Illueca, qui ha defès que l'argument de la Conselleria és "clar" i és que "si vé un inversor nou que va a fer créixer Fira València que ell obtinga la major part dels rendiments de l'activitat nova". "És el raonable", ha manifestat.

Una vegada aprovat este document, que creu que és "un tema de dies", les Corts hauran d'aprovar el decret de fires que regularà que Fira València és un servici d'interés general que pot prestar-se a través d'una entitat amb ànim de lucre. Per a l'aprovació d'este text, Illueca preveu un termini de "mesos".

DISSOLUCIÓ DEL PATRONAT

El següent pas serà la dissolució de l'actual Patronat de Fira València que es durà a terme mitjançant un acord dels seus membres de no demanar el dret d'indemnitzacions per la finalització de la concessió que tornarà a l'Ajuntament de València que mitjançant una concessió demanial concedirà la cessió de l'ús i les explotacions a la Generalitat que s'encarregarà de gestionar esta infraestructura mitjançant una societat de majoria de capital privat.

"El fonamental és que no hi haja ruptura en Fira València durant la transició. Això és el prioritari", ha remarcat González.

ACTIVITAT

Així mateix, Fira València va tancar l'exercici de 2016 amb la celebració de 31 fires que han presentat l'oferta de 4.177 marques. En el cas dels certàmens professionals, el 26,8% de les marques van ser estrangeres.

Estes fires han atret al recinte firal valencià un total de 360.000 visitants dels quals un 14,2% van ser estrangers. A més, 161.628 participants que va haver-hi en els diferents esdeveniments van tindre lloc en Fira València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento