Comunitat Valenciana

Crespo demana al jutge que reòbriga la causa contra qui li va atribuir 100 dècims de loteria premiats en Emarsa

  • Enrique Crespo, expresident d'Emarsa, exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises, ha sol·licitat al jutge que reòbriga la causa contra l'interventor de l'Ajuntament de Manises per presumpte delicte de fals testimoni i estafa processal, en exposar que mentia quan li va atribuir 100 dècims de loteria premiats.
Enrique Crespo, en una imatge d'arxiu
Enrique Crespo, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Enrique Crespo, en una imatge d'arxiu

Així consta en l'escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, que han remès Crespo i el seu germà, Carlos, al Jutjat d'Instrucció número 18 de València després del sobreseïment definitiu de la peça de la loteria contra ells i els seus pares.

A l'octubre de 2014 Crespo es va querellar contra l'interventor del consistori, Javier Biosca, després que este assegurara que va sentir dir a l'expresident d'Emarsa que portava deu sèries del nombre premiat en el sorteig de la 'Grossa' de Nadal de 2011 -és a dir, un premi de més de 12 milions d'euros-.

Crespo va presentar la querella per presumpte fals testimoni però el jutge va sobreseure el procediment fins que un altre òrgan judicial determinara si era cert que a Crespo li havien tocat 100 dècims de loteria. Este jutge i posteriorment l'Audiència van donar la raó a l'exvicepresident de la Diputació i van exposar dubtes "més que raonables" sobre la credibilitat de Biosca en el seu testimoniatge.

Després d'estes resolucions, Crespo i el seu germà han presentat un escrit al jutjat perquè reòbriga el procediment contra l'interventor i investigue si este ha incorregut en un delicte de fals testimoni i estafa processal.

Per a justificar esta petició, Crespo aporta al jutge el relat que va fer l'altre magistrat que els va arxivar el procediment de la loteria i que es referia a Biosca. En el mateix, este va descriure que l'única prova de càrrec que hi havia contra Crespo i la seua família era la declaració de l'interventor.

Biosca va declarar que el 23 de desembre de 2011 Crespo els va manifestar en el plenari de Manises que portava deu sèries del nombre premiat en la loteria i que va comentar una mica d'unes set participacions esmentant a la seua mare. També va asseverar que estes manifestacions les va escoltar el secretari del consistori, extrem que este va negar.

El jutge d'instància va restar credibilitat a este testimoni sobre la base de diferents arguments: per la "tensió" laboral que hi havia entre Crespo i Biosca; per la negació del secretari de l'Ajuntament, qui va desmentir a l'expresident d'Emarsa; i per la tardança a denunciar estos fets, ja que l'interventor va fer la seua revelació incriminatoria en Fiscalia dos anys després, al febrer de 2014. Així mateix, el jutge va tindre en compte que el testimoni de Biosca no va vindre corroborat perifèricament per cap altre mitjà de prova.

Per tot, el magistrat va estimar que el testimoni de Biosca mancava de la "més mínima possibilitat d'erigir-se en prova de càrrec" en existir "dubtes més que raonables" sobre la seua credibilitat com a testimoni. Va optar per no deduir-li testimoni perquè li constava acreditada la querella prèvia interposada per Crespo contra ell en un altre jutjat.

Crespo i la seua família estava acusada d'un delicte d'alçament de béns en considerar que havien ocultat els diners del segon premi obtingut en la 'Grossa' de Nadal de 2011. El fiscal demanava tres anys de presó per a Enrique Crespo com a autor i sengles para cadascun dels seus tres familiars com a cooperadors necessaris en un delicte d'alçament de béns, a més del pagament d'una multa i que es reintegrara al patrimoni de l'exdirigent 'popular' els 12.375.000 euros que considerava que en realitat li corresponien com a propietari de 99 dècims de loteria premiats. No obstant açò, esta causa es va arxivar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento