Comunitat Valenciana

El PP acusa els qui volen 'montar pollos' de ser "gallines" per no firmar a favor d'obligar el Consell a invertir

  • El portaveu d'Economia del PP en les Corts, Rubén Ibáñez, ha acusat este dimecresaquells que volen 'montar pollos' -armar el canyaret- d'acabar sent "autèntiques gallines" per la seua "covardia i falta de valentia" en no firmar una declaració institucional en la qual "s'obligue el Consell a realitzar inversions" a la Comunitat Valenciana.

El PP ha oferit a la resta de grups que subscriguen una declaració institucional en la qual, entre altres punts, reclama instar el Consell a "executar la totalitat dels compromisos pressupostaris contemplats en la llei de Pressupostos aprovada per esta Cambra". Solament l'ha firmat la nova portaveu de Cs, Carmen Sánchez.

Sobre este tema, ha considerat que esta falta de suport de PSPV, Compromís i Podem demostra que l'acte d'este dimarts celebrat en les Corts contra la falta d'inversions en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) para a la Comunitat va ser "una posada en escena absolutament inèdita i intranscendente".

D'esta manera, ha assenyalat que amb "els seus crits i amb les seues formes d'actuar el que estan demostrant és que són uns autèntics gallines des del punt de vista de falta de valentia i covardia perquè un pot ser molt independentista al matí, però el que és és un autèntic traïdor als interessos dels valencians a la nit".

Ibáñez ha afirmat que els pressupostos de la Generalitat són "un ridícul" quant a inversions i a més la xifra d'executat de 2016 és "la més baixa dels últims anys" ja que "no va arribar ni a 300 milions d'euros", la qual cosa suposa "17 punts percentuals de l'últim pressupost que va executar el PP en 2014".

D'esta manera, ha afirmat que l'execució ha arribat a poc més del 50%. I això, ha retret, quan s'ha ingressat 2.000 milions més en transferències de l'Estat que en l'anterior pressupost. "Eixa és la trista realitat", ha apuntat.

En eixe sentit, ha lamentat que "desgraciadament estem acostumats a veure com el Govern valencià juga a l'amagatall" amb els valencians ja que "diu una cosa a Madrid i fa el contrari ací".

Per tant, ha criticat que "eixos que tornen ara a la senda de les

samarretes fan ridícul quan se'ls rasca i se'ls veu els seus propis comptes". "Aquell govern que invertix menys del 50% del que va prometre està enganyant en els valencians", ha recriminat.

Per açò, ha incidit que al no firmar esta declaració "s'ha constatat que el d'ahir va ser una posada en escena que va acabar amb un vídeo d'honor, però que la realitat és la covardia de PSOE, Compromís i Podem a l'hora de firmar perquè el Govern de Puig i Oltra es comprometa a invertir en els valencians".

"Els valencians estem pagant la ineficàcia d'un govern totalment absent a l'hora de defendre els seus interessos, hi ha molta valentia per a parlar fora però hi ha molta covardia per a defendre els interessos de la nostra terra", ha postil·lat.

Finalment, ha criticat el president de les Corts, Enric Morera, per "investir-se d'una autoritat que no tenen" en voler convocar una reunió amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

"Ací no es tracta de 'montar pollos' sinó d'asseure's a negociar i voler defendre de veres els interessos dels valencians perquè hi ha una part dels qui volen 'pontar pollos' que no els interessa arribar a acord amb el Govern d'Espanya perquè aleshores se'ls acaba la ganga de voler cridar", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento