Comunitat Valenciana

Generalitat destinarà 61 milions al pla de retorn de jóvens talents, amb una primera convocatòria "en breu"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este dimecres que el Consell destinarà 61 milions d'euros al pla GenT (Generació Talent) per al "retorn de talent emigrat", que "en breu" llançarà la seua primera convocatòria.
Investigadors de l'Incliva, materials d'investigació
Investigadors de l'Incliva, materials d'investigació
GVA
Investigadors de l'Incliva, materials d'investigació

Puig s'ha expressat en estos termes en la sessió de control al Govern en les Corts, en ser preguntat per la nova síndica de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, sobre els canvis en el model productiu valencià des de l'arribada de l'actual Consell, a qui ha acusat de fer "molt soroll i poques nous".

El cap del Consell ha explicat que l'objectiu és aconseguir el retorn dels jóvens emigrats perquè el "talent emigrat" torne a la Comunitat. Fonts de Presidència han precisat que els 61 milions es destinaran en un termini de dos anys i serviran per a facilitar el retorn i treball a la Comunitat de jóvens valencians emigrats.

Puig ha assegurat que el plànol econòmic a la Comunitat va millor que fa 20 mesos. "Per primera vegada en el 'Financial Times' el que ix ja no és la corrupció, sinó que ací hi ha estabilitat jurídica i es pot invertir amb garantia", ha defès el 'president', que ha afegit que li agradaria que encara "fóra més fàcil" invertir a la Comunitat.

"Les coses no estan tan catastròfiques com diu, heretem una comunitat en la qual hi havia economia de l'especulació i ara cal passar a la de la innovació", ha replicat a Sánchez, qui ha advocat per millorar la productivitat i la internalización de les empreses, així com potenciar les energies renovables.

Al seu juí, el territori necessita "crear un clima de confiança empresarial i de llibertat econòmica", que segons ha indicat no beneficia l'augment de l'impost de successions del Consell, que segons la diputada de Cs "afecta" les empreses familiars valencianes que "s'han d'anar a altres comunitats que siguen menys hostils amb elles".

"ENTORN D'HONRADESA, ESTABILITAT I DIÀLEG"

Puig ha asseverat que "la missió fonamental del Govern és generar un entorn d'honradesa, estabilitat i diàleg", per al que cal afrontar la millora del capital humà, el desenvolupament del capital tecnològic i millorar el capital físic". "El motor públic està gripat", ha subratllat el 'president', qui ha criticat l'Executiu central per fer "permanentment desistiment de funcions amb la Comunitat Valenciana".

Així, ha demanat a Cs el seu recolze en el Congrés dels diputats perquè recolzen les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2017 i facen possible que la Comunitat tinga "els recursos necessaris perquè l'economia vaja cap a davant". La consellera d'Infraestructures, María José Salvador, també ha demanat a la formació taronja que recolze les inversions necessàries per al Corredor Mediterrani.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento