Comunitat Valenciana

Bonig sobre l'absència en l'acte dels PGE: "Açò ha sigut un circ i nosaltres no anem als circs"

  • "El president de les Corts, Enric Morera, no té cap competència per a realitzar este acte", assegura la síndica popular.
  • Recorda que el PP sí ha firmat eixa declaració per al canvi del sistema de finançament que "perjudica greument la Comunitat"
  • Ha instat a la també portaveu del Consell a firmar la declaració institucional que el PP va presentar sobre esta qüestió.
Isabel Bonig en una roda de premsa
Isabel Bonig en una roda de premsa
EUROPA PRESS
Isabel Bonig en una roda de premsa

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha justificat l'absència del seu grup parlamentari en les Corts en l'acte d'este dimarts en la Cambra autonòmica de diputats i senadors per a exigir al Govern central una solució a la "injustícia" dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a la Comunitat en què la seua formació no va als "circs". "Nosaltres no anem als circs i açò ha sigut un circ", ha assenyalat.

Així ho ha indicat Bonig als mitjans de comunicació, després de la celebració este dimarts, Dia de les Corts Valencianes, d'un acte, amb l'absència del PP, en el qual diputats tant autonòmics com en el Congrés i senadors triats en les circumscripcions valencianes han acordat demanar una reunió amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per a posar en marxa una comissió en les Corts sobre inversió pública territorialitzada, així com una altra de diputats i senadors, i realitzar esmenes conjuntes als PGE para 2017 amb l'objectiu de "reparar la injustícia" que suposen estos comptes per a la Comunitat.

Sobre este tema, Bonig ha assenyalat que el seu grup no ha acudit perquè ells no participen en "circs" com considera que ha sigut la jornada d'este dimarts perquè "el president de les Corts, Enric Morera, no té cap competència per a realitzar este acte".

Bonig ha defés que el PP ha tingut la mateixa posició "abans i ara" sobre la millora del finançament i les inversions i ha remarcat que els que han canviat la seua posició han sigut PSPV, Compromís i IU perquè "quan el PP va presentar el mateix ens van dir que no". "M'agradaria que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, explique per què quan els seus vots són decisius per a la constitució d'un govern i poder estar hui com els bascos i catalans discutint amb el Govern les inversions, per què no va recolzar l'estabilitat del Govern i es va oposar i ara vol un enfrontament amb el Govern", ha puntualitzat la presidenta del PPCV.

En este punt, ha reafirmat que el PP sí ha firmat eixa declaració per al canvi del sistema de finançament que "perjudica greument la Comunitat" i "ho tornaria a fer", ha insistit per a subratllar que el seu partit també està a favor d'una millora de les inversions i van a "lluitar" per a aconseguir-ho.

No obstant açò, ha insistit a demanar a Oltra explicacions sobre per què "reclama ara i abans quan el PP va demanar que fera com Canàries i País Basc i es posara amb el govern per a negociar les inversions a la Comunitat va preferir l'enfrontament a un acord d'inversions i pensar en els valencians".

Per açò, ha instat a la també portaveu del Consell a firmar la declaració institucional que el PP va presentar sobre esta qüestió, al mateix temps que li ha reclamat que dels 851 milions més que enguany va a rebre l'administració valenciana pel canvi del finançament "es destine a inversions que són competència de la Generalitat". "Està molt bé reclamar a Madrid però jo supose que la senyora Oltra tindrà previst fer alguna cosa amb tots els impostos que està demanant als valencians", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento